Naslovna / Vesti / Izveštaj / Žarkovo – Bačka 1:0 (0:0)

Žarkovo – Bačka 1:0 (0:0)

Stadion: OFK”Žarkovo”
Gledalaca: 300
Glavni sudija: Manojlović Dalibor

Pomoćnici: Milićević Miloje i Milićević Miloš
Strelci: Čudić u 89. min
Žuti kartoni: Tasić (Žarkovo) Marinković, Stojanović (Bačka)

ŽARKOVO: Golović, Milošević, Šiškov, Tasić, Nikolić, Kiković, Petrović (od 90. min Marković), Babić, Golubović, Lukić (og 69. min Čudić), Ilić

BAČKA: Milojević, Veselinović, Kostić, Marinković, Žakula, Milovanović, Ratković (od 90. Marković), Ilić, Krstić, Obrenović (od 46. Đorđević), Stojanović, Matija (od 80. min Marko Stojanović).

Po veoma hladnom vremenu i donekle teškom terenu za igru snage su odmerili ekipe Žarkova i Bačke u okviru poslednjeg kola ove jeseni, a 23. kola Prve lige Srbije.

Posle uvodnog ispitivanja snaga, gosti su preuzeli inicijativu i kontrolisali utakmicu. Domaćin borben i čvrst isprsio se pred Bačkopalančanima koji su u ovaj susret ušli sa visokog drugog mesta i svakako su važili za favorita na ovoj utakmici, što su u uvodnim trenucima ovog susreta i nagoveštavali ali domaći fudbaleri su ušli jako u utakmicu i svojom agresivnošću i borbenošću sprečavali goste da realizuju svoje taktičke zamisli na ovoj utakmici. I pored nekoliko poluprilika i na jednoj i na drugoj strani posle prvih 45. minuta rezultat je glasio 0-0.

U drugih 45 minuta i jedna i druga ekipa krenule su na sve ili ništa. Mnogo jakih i čvrstih duela na svakom delu terena, borbenost je bila na visokom nivou ali falili su jedino golovi. Bilo je prilika i sa jedne i sa druge strane ali bez lopti u mrežama Golovića i Milojevića. I onda kada su svi mislili da će se ovaj susret završiti podelom bodova, domaćin posle odlične akcije dolazi do pogotka u 89. minutu golom rezerviste Čudića za vođdstvo od 1-0 i pobedu u ovom susretu i nova tri boda.

Dakle, Žarkovo – Bačka 1-0.