Naslovna / Vesti / Zajedništvo i jak kolektiv donose rezultat!

Zajedništvo i jak kolektiv donose rezultat!

U ponedeljak na održanom sastanku između “vrha” kluba i šefa stručnog štaba Dejana Čelara usvojen je plan i program priprema za narednu sezonu, a usvojeni su predlozi šefa stručnog štaba kako bi bitisanje i rad prve ekipe trebalo da izleda kao i to da su određene ambicije i ciljevi za treću Superligašku sezonu na Vavi.

Dejan Čelar je Bačku ostavio u Superligaškom društvu, sad je prihvatio novi izazov kojeg se ne plaši već je svojom predanošću u radu, stručnošću i ambicioznošću podigao atmosferu u klubu na jedan zavidan nivo.

Podsetimo, Bačka je u protekle dve sezone imala isti scenario gde je obezbedila opstanak u poslednjim trenucima Superligaškog takmičenja.

Ono što najviše zanima navijače Bačke jesu ambicije Plavih za nastupajuću treću Superligačku sezonu. Dogovor je da se pokuša ostavriti rezultat koji bi sve obradovao, a to je svakako plasman među prvih osam ekipa posle regularnog dela sezone i usput prezentovati grupu mladih i talentovanih igrača od kojih će klub eventualnom prodajom nekog od njih pokriti uložena sredstva, a isto tako želja je da se ekipa revanšira vernim navijačima koji su u protekle dve sezone bili uz klub i nosili igrače sa tribina, te bi eventualnim ulaskom u PLEY OFF i navijačima bilo omogućeno da gledaju najkvalitetnije ekipe Srbije.

Da bi se sve to ostavrilo prvo što rukovodstvo kluba sa stadiona Slavko Maletin Vava mora da uradi zajedno sa stručnim štabom to je da se napravi selekcija igrača. Da se po zamislima Čelara uradi prelazni rok i oformi igrački kadar. Dogovoreno je da se prelazni rok uradi tako gde će se igrači skautirati po nekoliko bitnih kriterijuma, a prvi je fudbalska veština (talenat), drugi je fizičke karakteristike igrača i treći je svakako sam karakter igrača i ličnost.

Ukoliko se bude razmišljalo o dovođenju nekih igrača sa “pedigreom” to mora da bude igrač koji će svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ekipa uobliči i da postiže odgovarajući rezultat, a isto tako i ti “igrači sa pedigreom”morali bi ispunjavati gore navedene kriterijume.

Radni ambijent je nešto što čini ekipu jačom i boljom, stoga se traži da svaki igrač na tom planu daje svoj maksimum. Isto to važi i za sportski sektor kluba, jer samo takvim pristupom može se očekivati i bolji napredak ekipe i postizanja što boljih rezultata idući ka željenom cilju.

Uloga šefa stručnog štaba je ta da igrači samo od njega primaju potrebne informacije vezane za samu organizaciju rada na treninzima, gde će se napraviti i kodeks ponašanja koji će biti pročitan igračima pri prvom okupljanju. Sportski direktor će ubuduće primati informacije na dnevnom nivou o planu i programu rada od strane stručnog štaba, jer on stoji iznad funcionisanja i samo rada ekipe. Novina u odnosu na neki predhodni period jeste ta da će stručni štab Bačke činiti četiri trenera. Šef stručnog štaba, trener fudbala asistent, trener specijalista za fizičku pripremu, video analizu kao i trenera specijalistu za rad sa golmanima.

Mnogo više paznje obraćaće se na dodatni rad sa igračima na terenu u teretani, video analizi bilo da je u pitanju grupa igrača ili individualni rad. Na kraju sastanka ljudi iz Uprave kluba i šef stručnog štaba Dejan Čelar složili su se u tome da zdravstvena služba u klubu mora da se pojača, da fizioterapeuti moraju biti na terenu sa ekipom dok se radi i trenira jer u slučaju neke povrede dijagnostika i stepen povrede trebalo bi se izvršiti isti dan i u što kraćem roku odrediti dalju terapiju. Da igrači terapiju obavljaju u klubu a ne van kluba. Po svemu sudeći pod krovom stadiona Slavko Maletin Vava su rešeni da na svim nivoima podignu stepen organizacije na najviši mogući nivo i spremno dočekuju početak nove sezone u Super ligi Srbije čiji je start zakazan za 21. jul 2018.