Naslovna / Vesti / Izveštaj / Vojvodina – Bačka 1:0 (0:0)

Vojvodina – Bačka 1:0 (0:0)

Danas je na SC “Vujadin Boškov” odigrana prijateljska utakmica između Vojvodine i Bačke pred oko 50 ljubitelja fudbala koji su dosšli da isprate ovaj duel dva Superligaša i komšijska kluba Vojvodine i Bačke.

Vojvodina: Simić (od 46. Toroman) – Bjeković (od 46. Lazarević), Veselinović (od 46. Graovac), Mitrović (od 46. Jeličić), Devetak (od 46. Jakovljević) – Zlomislić (od 46. Mitošević), Tegeltija (od Topić) – Živković (od 46. Pantelić), Mesarović (od 46. Zukić), Srećković (od 46. Nešković) – Zličić (od 46. Gajić).

OFK Bačka: Zogović (od 46. Milojević) – Jovanović (od 12. Kostić), Žarković (od 46 Đurić), Grabež (od 46. Popović), Pantić (od 46. Žakula) – Bjeloš (od 46. Kojić), Gavrić (od 46. Kuveljić), Radinović (od 46. Marković), Čeković (od 46. Gordić) – Rajović (od 46. Mićić), Makarić (od 46. Balabanović).

Pošto je ovo bila tek prva kontrolna utakmica od početka zimskih priprema za prolećni deo sezone u Superligi Srbije nije se ni mogao očekivati bog zna kako lep fudbal na dosta lošem i blatnjavom terenu u SC “VUJADIN BOŠKOV” ali svi oni koji su došli da pogledaju ovaj meč mogli su da vide jednu utakmicu veoma borbenu sa dosta čvrstih i snažnih duela, gde se igralo uglavnom između dva kaznena prostora.

U prvih 45 minuta nije bilo ozbiljnih pretnji po gol i jedne u druge ekipe, te beležimo dve situacije ispred gola Bačkopalančana. Prva se dogodila u 23. minutu kada je Miloš Zličić sa nekih 17 metara iskosa odlično šutirao, a golman Bačke Zogovič odlično intervenisao.

U 38. minutu, kada je Srećković ušao u kazneni prostor gostiju izašao sam pred Zogovića, istina sa strane i raspalio po lopti koja je završila tik pored leve stative Bačkinog gola.

Na odmor se otišlo najnepopularnijim rezultatom Vojvodina – Bačka 0-0.

U nastavku susreta oba trenera, Krivokapić sa jedne i Govedarica sa druge strane izmenili su sve igrače koje su imali na klupi i posle samo devet minuta u nastavku utakmice Vojvodina je došla u vođstvo preko Zukića od 1-0 što je posle će se ipostaviti bio i konačan rezultat ove utakmice.

Bilo je pokušaja sa jedne i sa druge strane u drugih 45 minuta da se promeni rezultat, ali i Aleksa Milojević i mladi golman Novosađana Toroman do kraja susreta uspešno su sačuvali svoje mreže, tako da je rezultat ostao nepromenjen Vojvodina – Bačka 1-0.

Posle ove utakmice, Bačkopalančani i Novosađani odlaze na četrnaestodnevne pripreme u Antaliju na drugu i najvažniju fazu priprema za nastavak takmičenja u Superligi Srbije.