Naslovna / Vesti / VLADIMIR MRĐAN NUDI OSTAVKU NA MESTU PREDSEDNIKA KLUBA!

VLADIMIR MRĐAN NUDI OSTAVKU NA MESTU PREDSEDNIKA KLUBA!

Predsednik OFK “Bačka” Vladimir Mrđan zakazao je sednicu Upravnog odbora kluba zbog dešavanja na utakmici 27. kola Super lige Srbije koja se odigrala ovog vikenda na stadionu Slavko Maletin “Vava” između OFK “BAČKE” i RADNIČKOG iz Niša, gde je sudijska trojka na čelu sa glavnim sudijom svojim nesmotrenim odlukama uticala na konačan rezultat susreta 1-2 u korist Nišlija.

Vladimir Mrđan

Suđenje je bilo u najmanju ruku skandalozno, a Bačkopalančanima nije dozvoljeno da igraju jer su pomenuti glavni sudija i njegovi saradnici učinili sve da domaći fudbaleri kojim slučajem ne iznenade ekipu Radničkog.

Sama dešavanja pre početka, za vreme i posle meča, naterala su prvog čoveka kluba g-dina Vladimira Mrđana da zakaže hitnu sednicu Upravnog odbora kluba na kojoj će da podnese ostavku na mestu predsednika. Tim činom Mrđan želi da skrene pažnju na vrlo loš tretman koji Bačka ima kao debitant u Super ligi Srbije.

Mrđan je uverenja da se poslednja dešavanja na utakmicama Bačke mogu shvatiti kao namera da se Bačka izbaci iz lige zarad ostanka nekih drugih ekipa u elitnom rangu takmičenja.

Mi kao klub, debitant u Super ligi Srbije svoje utakmice igramo pošteno na zelenom terenu gde nas nezanimaju “igre ispod žita”, svaki bod osvojili smo pošteno, borbom i zalaganjem naših igrača, isto tako nećemo dozvoliti da naš klub upadne u šake “nečasnih radnji”, ljudi koji su u srpskom fudbal došli preko noći i koji imaju za cilj da “vedre i oblače” i pritom nanose štetu klubovima koji nisu u tim vodama.

Ovaj fudbalski “zločin” od strane sudijske trojke nije odavno viđen na Superligaškim terenima! Domaćinima nije bilo dozvoljeno da igraju, čak šta više bili su oštećeni u nekoliko navrata tendecioznim i možemo slobodno reći “bezobraznim” odlukama glavnog sudije i njegovih pomoćnika. Predsednik OFK “BAČKE” Vladimir Mrđan se pita da li su sudije sudile po nečijem nalogu?!

Pita se predsednik Mrđan, a i ostali članovi uprave kluba da li će posle subotnje utakmice ova sudijska trojka imati podršku FSS -a i sudijske organizacije koja se navodno bori za regularnost takmičenja.

Glavni sudija je internacionalni sudija, koji treba da deli pravdu na U – 17, te se pitamo ko je ovog čoveka uopšte poslao tamo?!

Nisu toliko pomenuti sudija i njegova “ekipa” sudili za Radnički, sudili su protiv fudbala i fudbalskih pravila. Pa da li je u Super ligi viđeno da igrači jedne ekipe nisu hteli da izađu na teren gotovo 10 min na početku drugog poluvremena?! To su uradili igrači Bačke, izritirani odlukama pomenute “sudijske trojke”! Igrači nisu hteli da izađu na teren drugo pkluvreme, te su na nagovor predsednika Mrđana i ostalih članova uprave izašli na teren gde je početak drugog poluvremena kasnio.

Kako je moguće da je glavni sudija “vijao” igrače Bačke po terenu i dodeljivao im javne opomene za navodne prigovore. Gle čuda, svi igrači kojima je ovaj arbitar pokazao kartone imaju pretnju suspenzije, pa se svi u taboru Bačke pitaju odakle je glavni arbitar na ovoj utakmici dobio informaciju da ovim našim igračima preti suspenzija.

Sve ovo bode oči imajući u vidi da Bačka u naredna dva susreta igra prvo u Surdulici protiv Radnika a onda u Bačku Palanku dolazi Novi Pazar. Dakle, direktni konkurenti za opstanak u društvu najboljih. Jasno je da je Nikolić poslat sa namerom da spreči Bačku da napravi još jedan dobar rezultat, da je ostavi i “osakati” pred dva vrlo važna meča za naš klub.

Predsednik kluba Vladimir Mrđan i ceo upravni odbor kluba se nada, da će ova sudijska trojka biti najoštrije kažnjena od strane sudijske komisije, gde je Mrđan jasno stavio svima do znanja da Bačka kao debitant u Super ligi igra pošteno i sve svoje bodove je uzela na častan i pošten način.