Naslovna / Vesti / VJEŠTICA: “Udahnućemo novu energiju klubu dovođenjem mladih igrača”

VJEŠTICA: “Udahnućemo novu energiju klubu dovođenjem mladih igrača”

Prvenstvena pauza je u toku, uskoro i zvanično počinje prelazni rok. Bliže nam se Novogodišnji praznici, ali u Bačkoj nema pauze!

U klubskim prostorijama svakodnevno se sastaje određena grupa ljudi koja je zadužena za funkcionisanje kluba i svaki dan rad na tome da klub napreduje u svakom pogledu. Svako daje svoj doprinos u određenom delokrugu rada.

U nastavku pogledajte jedan kraći intervju sa direktorom kluba Lazarom Vješticom.

– Tešić i ja imamo zajedno sto godina u fudbalu što nas kvalifikuje za odabir i selekciju igrača koji su potrebni klubu. rekao je direktor kluba Lazar Vještica i nastavio.

– Vrednim radom, svakodnevnim pregovorima sa igračima koje smo od ranije selektirali tj “bacili oko na njih” sada smo samo započeli realizaciju. – Pojašnjava Vještica koji ne voli puno da priča, ali voli da predano radi na dovođenju igrača.

Lazar Vještica

Koja je tajna Vašeg uspeha?!

– Tajna mog uspeha je što sam uvek raspoloživ za klub od ranog jutra do kasnih večernjih sati sam posvećen našoj Bačkoj i evo već preko 50 godina sam tu. Imam sve zapisano od igrača, trenera, uprave, ekonoma, od ranijh pionirskih dana pa sve do danas. Nadam se da će mi se ispuniti san i da će Bačka postati stabilan superligaš, jer ono što moja generacija nije uspela, da igra Super ligu, sada sam kao tehnički direktor i trener uspeo i to me raduje jer se nikada nisam predavao, a sećam se dečačkih dana kada sam počeo da igram i kada mi je mama zato što sam igrao fudbal i počeo da izostajem iz škole sekirom isekla nove kopačke. Ni tada nisam odustao već sam nastavio da treniram i evo danas sam tehnički direkor u klubu koji igra Super ligu.

Redak je ovaj entuzijazam, ali samo potrvđuje pravilo da posvećenost donosi rezultat!

– Bačka je INSTITUCIJA, ne samo ovog grada već i fudbala na teritoriji svih zemalja bivše SFRJ i njena tradicija joj daje osnova da bude ovde gde je sada, pogotovo što smo uspeli da iz tradicije ukomponovane sa znanjem, iskustvom, voljom, posvećenošću i poverenjem uz napravljeni strateški plan idemo putem koji daje vrhunske rezultate.

Kako vidite našu publiku?

– Što se tiče naše publike, ona je nama 12. igrač i daje podršku i motivisanost, a i dobro se razume u fudbal i igrački kadar. Činjenica je da najmanje 5% svih stanovnika Bačke Palanke dođe na naš stadion i gleda utakmice po čemu smo u samom vrhu srpskog fudbala, jer zamislite, Beograd ima 2 miliona stanovnika i da 5% dođe da gleda Zvezdu ili Partizan to bi bilo 100.000 navijača ili Vojvodinu u Novom Sadu da gleda 5% stanovnika, sigruno bilo oko 20 – 25.000 ljudi.

– Zato mi svi u klubu vodimo računa o nečemo što svi misle da su sitnice, ali od tih sitnica mi sklapamo konačan mozaik.
Tačno se zna ko ima koja zaduženja i šta ko treba da radi da bi klub funkcionisao onako kako je planirano i zamišljeno.

– Pokšaću da u narednim danima zakažem prijateljske utakmice sa našim sportskim prijateljima iz Hrvatske, Osjekom i Dinamom (Cibalijom) iz Vinkovaca, kao i Radnikom iz Bijeljine i nastavimo prijateljstva koja su na žalost prekinuta u sukobima i otcepljenjima tih država iz SFRJ.

– Fudbal posmatram kao rivalstvo a ne kao protivnike. U svojoj karijeri više sam naučio iz poraza nego iz pobeda i u tome leži moja snaga u predlaganju i donošenju odluka. Kod nas u Bačkoj niko se od igrača ne favorizuje, već se u tim isključivo ulazi trenigom i jedino je teren merodavan, a na stručnom štabu je samo da prepoznaju ko to u datom momentu najbolje i najkorisnije radi za ekipu.

– Hvala Opštini i predsedniku Šušnici kao i našoj celoj upravi što su se dogovorili i što će svetlo sa reflekora vrlo brzo u 2017.g. osvetliti naš stadion.

– Hvala svim našim igračima, trenerima, ekonomima, medicinskom osoblju, navijačima, sredstvima medija koji su nas sve ove godine podržavali i prepoznali zacrtani put kojim idemo a svima, povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika želim puno zdravlja, sreće , ljubavi i uspeha na svim poljima. – završava ovaj razgovor direktor Vještica na sebi svojstven način.