Naslovna / Vesti / Izveštaj / Ubedljiv poraz “Plavih” u Pirotu

Ubedljiv poraz “Plavih” u Pirotu

Radnički – Bačka 3-0 (2-0)

Gradski stadion u Pirotu
Gledalaca: 500
Glavni sudija: Petar Piper
Pomoćnici: Pavle Piper i Dimitrijević Marko

Strelci: 1-0 Spasić 12. min 2-0 Pobulić 35. min 3-0 Spasić 55. min

Žuti kartoni: Gančex, Spasić (Radnički), Krstić (Bačka)

RANIČKI P: Gančev, Vlajković, Mančić, Tolić, Dojkić, Radivojević (od 62. min GouSerge), Spasić, Pobulić, Marković, Mirković (od 82. min Spasojević), Petrović (od 70. min Milenković)

BAČKA: Milojević, Tomović, Kostić, Perić, Asani, Ratković (od 38. min Mariković), Stojanović (od 44. min Stojanović Marko), Krstić, Djordjević (od 77. min Obrenović), Milovanović, Ilić

Danas je publika koja se okupila na gradskom stadionu u Pirotu mogla da vidi jednu pravu prvenstvenu utakmicu dveju podjednakih ekipa, Radničkog i Bačke.

Dosta duela na svakom delu terenu ukazivalo je na to da obe ekipe žele da iz ovog susreta izađu sa sva tri osvojena boda. Radnički je ušao nešto agresivnije u utakmicu, dok je Bačka bila orijentisana na odbranu svog gola pa iz kontri i polukontri ugrožavala gol golmana Gančeva.

Domaćinu se bolji početak isplatio već u 12. minutu kada je Spasić doveo Radnički u vođstvo. Radnički je nastavio da napada pa je Pobulić u 35. minutu povećao vođstvo domaćih na 2-0 i već tada se videlo da će Bačka teško do bodova u Pirotu.

Pokušavala je Bačka da igra i preuzme inicijativu, ali kada je Spasić u 55. minutu postigao pogodak za 3-0 jasno je bilo da bodovi ostaju u Pirotu. Zaslužen trijumf Radničkog nad danas nedovoljno zainteresovanom Bačkom za jači i bolji otpor razigranom Radničkom.