Naslovna / Vesti / U toku kompletno renoviranje stadiona Slavko Maletin – Vava

U toku kompletno renoviranje stadiona Slavko Maletin – Vava

Na stadionu Bačke Slavko Maletin – Vava u toku su veliki radovi. Pogledajte šta na tu temu kaže Mile Tešić, sportski direktor Bačke

Radovi na stadionu Bačke, Slavko Maletin Vava teku prema planu. Uređenje restriktivnog prostora po propisima FSS bice zavrseno do 10. marta, a ovi radovi obuhvataju: zamenu kopmpletne stolarije na svlačionicama, drugačiji raspored u samom prizemlju tj. od sadašnje sudijske svalčionice i prve svlačionice za goste, napraviće se jedinstven prostor kao gostujuća svalčionica koja će obuhvatiti tri povezane prostorije.

Unutrašnji radovi na stadionu
Unutrašnji radovi na stadionu

Prva u kojoj će se skidati prvih 11 igrača koji igraju i tu će držati sastanke trener gostiju. Pored nje će biti prostorija za skidanje rezervnih igrača sa instaliranim frižiderom za LED ,sanitarnim čvorom i tušem, a uz nju će biti prostorija – svlačionica za sve trenere gostujuće ekipe, fizioterapete, lekare i ostalo prateće osoblje iz stručnog štaba a naravno uz to će imati i veliko kupatilo sa 12 tuševa.

U okviru svlacioniča uradiće se i pojedinačni ormarići za presvlačenje. Od nekadašnje gostujuće svlačionice do tunela, već je napravljena kancelarija za delegata i pravljenje zapisnika koja je povezana sa sudijskom svlačinicom za 6 sudija sa ormarićima i povezana je sa sanitarnim čvorom (kupatilom i toaletom) i imaju izlaz u tunel ka terenu.

Domaće svalačionice ostaju gde su i bile a naravno i one se renoviraju (sve prostorije će imati novu PVC stolariju).

Na spratu se pravi novi ulaz na balkon stadiona, tzv VIP ložu. Novo stepenište uz samu zgradu do nekadašnje sudijske svalčinice i otvorena su vrata jer je uklonjena prostorija iz koje je vršena najava preko razglasa za utakmicu. Na postojećem balkonu probijaju se vrata i iz njega se direktno ulazi u VIP salu.

Novi ulaz u VIP ložu
Novi ulaz u VIP ložu

Menjaju se svi prozori i vrata a iznad naše (domaće) svalčinice pravi se vip loža za novinare i predstavnike gostujuće ekipe.

Na istočnom ulazu proširuje se ulaz, da kroz njega mogu proći kola hitne pomoci i vatrogasno vozilo,a ulaz na zapad sad je ograđen od ulice do samog ulaza u stadion i isključivo je pešački ulaz za gledaoce, čime je odvojen restriktivni prostor zapadne tribine i ulaza u VIP ložu, a iz tog restrikrivnog prostora autobus sa igračima i službena lica ulaze na parking.

Uređenje VIP lože
Uređenje VIP lože

Što se tiče ograde koja deli sam teren od zapadne tribine, ona se seče i spušta na visinu od oko metar i dvadeset centimetara, čime se dobija uslov za postavljanje stolica u prvom redu.

Na zapadnoj tribini biće postavljeno oko 2.000 novih stolica a postojeće stolice sa zapada biće  prebačene na istok (sa Opštinom se vode pregovori da nam dozvoli još jedan ulaz na istočnu tribinu iz ulice Jugoslovenske Armije).

I dalje se sa komisijom FSS dogovaramo kako da rešimo pitanje ograde oko klupa za rezervne igrače, kako domaćih tako i gostiju i visine ograde koja deli teren od navijača i tribina. Naravno da će biti napravljene nove klupe za rezervne igrače i tehničke klupe od lexana kako propisi traže, a da njih moramo da ogradimo da ne može publika da ima fizički kontakt sa klupama.

Ovo je samo kratak izveštaj radova koji se rade, a naravno da je pomoć i podrška vernih navijača i ljubitelja Bačke uvek dobro došla.