Naslovna / Vesti / Mlađe selekcije / U BAČKOJ STASAVAJU NEKI NOVI KLINCI

U BAČKOJ STASAVAJU NEKI NOVI KLINCI

Bačka je godinama unazad tavorila u radu sa mlađim kategorijama, tačnije mlađe kategorije kluba sa stadiona Slavko Maletin Vava nisu bile selektirane na pravi način niti se vodila tolika briga oko njih i njihovog bitisanja.

Ljljudi iz najužeg rukovodstva u jesen 2016. godine su odlučili da Bačka mora da ima sve selekcije mlađih kategorija i da se posebna briga mora povesti o stasavanju nekih novih, mladih igrača koji će jednog dana biti nosioci igre u prvom timu.

Poverenje da osmisli rad, plan i program same omladinske škole pripalo je Marku Jovaniću, mladom, perspektivnom i ambicioznom treneru koji se prihvatio posla, okupio sve zainteresovane dečake i devojčice i škola Bačke je počela da daje neki novi rezultat koji odavno nije viđen i zabeležen na stadionu Slavko Maletin Vava.

Od petlića pa preko mlađih pionira, pionira takmičara, kadeta i omladinaca, omladinski pogon BAČKE broji oko 200 dečaka što je s obzirom na neko prošlo vreme veliki pomak i slobodno možemo reći uspeh.

Školica Bačke broji 100 dečaka među kojima ima i par devojčica koji skoro svakodnevno rade pod budnim okom svojih trenera Milana Pudje i Soro Gorana kao i trenera golmana Obrena Čučkovića.

Selekcija pionira je kroz takmičenje u OFS Bačka Palanka osvojila nadmoćno prvo mesto i plasirana se u baraž za ulazak u kvalitetnu ligu Vojvodine, gde imaju odlične šanse da se od jeseni bore u kvalitetnoj ligi sa najboljim timovima u Vojvodini. Ova generacija se smatra jednom od najperspektivnijih generacija, gde se očekuje da neko od te dece kojia nose dres pionira jednog dana zakuca na vrata prve ekipe. Trener Marko Jovanić sa svojim saradnicima niže uspeh za uspehom i na tome zaslužuju sve pohvale.

Kada je reč o kadetskoj selekciji, moramo da pohvalimo izuzetan rad i samu predanost i posvećenostu radu Ivana Stojkovića takođe mladog i ambicioznog stručnjaka koji je u redove Bačke došao iz Kostolca na poziv Marka Jovanića i od jedne naizgled netalentovane generacije napravio selekciju koja igra fenomenalno i beleži odlične rezultate ovoga proleća koji su za svaku pohvalu.

Jovanić i Stojković

Omladinci Bačke su slobodno možemo reći ponos kluba sa stadiona Slavko Maletin Vava. Generacija igrača rođena 1999. 2000. i 2001. godine je selektirana na jedan inzvaredan način, dopunska selekcija izvršena fenomenalno i to je uz jedan moderan i ekstra kvalitetan rad koji sprovodi njihov trener Jovanić Marko i već drugu sezonu za redom daje vrhunske rezultate.

Koliko je ova generacija omladinaca kompaktna ekipa pokazuje i dokazuje činjenica da su ovi momci superiorno osvojili prvo mesto u svojoj grupi kvalitetne lige Vojvodine i sad igraju baraž mečeve za ulazak u kvalitetnu ligu Srbije što bi za Bačku kao klub bio veliki uspeh imajući u vidu da do pre samo dve sezone omladinska škola gotovo da nije ni postojala.

Bačka nemora da brine za svoju budućnost, deci se treba posvetiti ozbiljna pažnja i stručan rad i nadamo se da ćemo vrlo brzo na travnatom tepihu Vave gledati što više mladih igrača iz naše sredine i regiona koji su produkt rada sada već ozbiljnog omladinskog pogona BAČKE.