Naslovna / Vesti / Intervju / TEŠIĆ: Reflekori se podižu, podižemo nivo rada mlađih selekcija

TEŠIĆ: Reflekori se podižu, podižemo nivo rada mlađih selekcija

Ova prvenstvena pauza u Bačkoj Palanci koristi se maksimalno.

Povodom novih dešavanja u klubu, za klupski sajt govori direktor kluba Mile Tešić.

Mile, na “Vavi” se radi dosta toga, a ima i još mnogo toga što je u najavi?

– Radim na tome da se značajno podigne nivo rada u mlađim selekcijama i ženskoj selekciji i da to postane akademija fudbala, te ćemo u narednom periodu pojačati rad po tom pitanju i u klubu razraditi čitav projekat kako da
svake godine “izbacimo” igrače za prvi tim, a i da nam selekcija omladinaca pa čak i kadeta uđe i igra u najkvalitetnijem stepenu takmičenja Super ligi Srbije.

– Svako da nam je u strateškom projektu da se dugoročno, kako akademija, tako i prvi tim samofinansira, što znači da sam morao “povuci” potez i angažovati Đordja Žuborija u marketing, a samim tim ćemo i dalje raditi na formiranju marketing tima i pula sponzora kluba.

Vidimo da su stubovi za reflektore počeli da stižu na “Vavu”

– Da! Stigla su dva kompet stuba koja će i u narednih nekoliko dana biti i montirana na južnoj strani do stadiona, a to je do Dunava jer moramo voditi računa pošto dizalica mora da pređe preko celog terena
da ne ostavi vidljive tragove po samoj travi, a ova druga dva stuba do severa prema centru će se lakše montirati jer dizalica ne mora ulaziti u ograđeni deo terena. Sami tim u narednih desetak dana očekujemo da se poveže transformator i napojni kablovi do stubova sa kompletnom
automatikom.

– Ujedno, tu se ne završava rad na uređenju infrastrukture stadiona. Kao što znate dobili smo donaciju od FSS, njenog predsednika Slaviše Kokeze, zajednice klubova Super lige i u narednim danima ćemo potpisati ugovor sa firmom koja je i Crvenoj Zvezdi menjala travnatu podlogu i postavljala automatske prskalice za zalivanje, da i nama čim im to vremenski uslovi dozvole instaliraju sistem za automatsko zalivanje terena sa novim sopstvenim bunarom i pratećom opremom.

– U međuvremenu smo stare golove zamenili najnovijom generacijom pokretnih aluminijumskih golova koji će se skidati kada se teren šiša i valja, a u planu nam je i da završimo prostor za TV kamere na istoku za snimanje utakmica, što znači da će ljubitielji fudbala, kada budu direktni prenosi ili video izveštaji sa “Vave” moći da vide pogled sa istočne tribine, tj. celu zapadnu tribinu koja je redovno ispunjena skoro do poslednjeg mesta.

– Moram da napomenem da je za sve ove radove koje sam naveo zadužen tehnički direktor kluba Lazar Vještica. Svi radovi idu kako treba i ne sumnjam da će Vještica to da izvede na najbolji mogući način, tj da će sve do dovesti do savršenstva.

Ozbiljno ste shvatili vašu novu ulogu direktora kluba?!

– Došlo je vreme da se ponašamo kao pravi profesionalci i da ne pravimo nedopustive greške jer mi igramo Super ligu, od načina dovođenja igrača, ugovaranja sa njima i slično. Puno smo tu grešili, ali sada smo dali odrešene ruke tim menadžeru gospodinu Zvezdanu Miloševiću da direktno odlučuje koje igrače treba da dovedemo u klub i kojim
igračima treba da se zahvalimo u decembru i naravno sa kojima treba da produžimo saradnju jer im ugovor ističe u decembru.