Naslovna / Vesti / Intervju / TEŠIĆ: Otišli su Dodlek, Tasić, Jovanić, Zvrko… Od ponedeljka plan priprema!

TEŠIĆ: Otišli su Dodlek, Tasić, Jovanić, Zvrko… Od ponedeljka plan priprema!

U tek završenoj sezoni uspeli smo da ostvarimo naš primaran cilj, a to je opstanak u Super ligi Srbije i stekli pravo da se treću godinu za redom takmičimo sa najboljim fudbalskim ekipama Srbije.

Shodno tome, odmah po završetku za nas uspešne sezone rukovodstvo fudbalskog kluba Bačka u dogovoru sa stručnim štabom krenulo je sa planiranjem pripremnog perioda kao i sa selektiranjem igračkog kadra za naredenu sezonu.

Sportski direktor kluba Mile Tešić prihvatio je inicijalni predlog igrača koji su tražili sporazumni raskid saradnje tj profesionalnog ugovora u skladu sa klauzulom iz ugovora, te su oni slobodni igrači u izboru nove sredine. Radi se o igračima Dodleku, Tasiću, Jovaniću, Zvrku i Dimitrijeviću.

Mile Tešić – Pače

Mile Tešic, sportski direktor kluba kaže da su profesionalni ugovori sa klubom istekli Dinu Šarcu, Luki Lukoviću i Radovanu Ivkoviću.

– Klub će morati pronaći adekvatne zamene za sve ove igrače koji su napustili ekipu, što znači da će se ekipa morati pojačati na pozicijama centralnog defanzivca, bočnih napadača, centralnog veznog igrača kao i centralnog napadača – u dahu nam je rekao Tešić i nastavio…

– U ponedeljak 28. maja u popodnevnim časovima posle sastanka sa šefom stručnog štaba Dejanom Čelarom ću dostaviti klubu plan i program zajedničkih priprema igrača koje će se obaviti na Kopaoniku u periodu od 24. juna do 8. jula 2018. godine, jer prvenstvo počinje 21. jula, a u periodu od ponedeljka pa sve do polaska na zajedničke pripreme na Kopaonik obavićemo razgovore sa igračima koje smo skautirali i koje želimo da dovedemo u svoje redove – jasan je direktor Mile Tešić.

– Informacija za naše navijače je i ta da radimo na poboljšanju infrastrukture na stadionu Slavko Maletin “Vava” gde se nastavljaju radovi na postavljanju korpi i sijalica tako da će i reflektori konačno biti završeni. Pored reflektora radićemo i na iskopavanju bunara za automatsko zalivanje travnatog tepiha na našem stadionu kao i završetak radova na postavljanju video nadzora na stadionu, a moram da kažem da svi u klubu sa nestrpljenjem očekujemo potpisivanje ugovora o donatorstvu u opremi s brendiranom Italijanskom firmom sportske opreme “GIVOVA” koji će po svemu sudeći biti potpisan na tri godine – završava u dahu sportski direktor kluba sa stadiona Slavko Maletin Vava.