Naslovna / Vesti / Intervju / TATIĆ: Došao sam u klub velikog potencijala!

TATIĆ: Došao sam u klub velikog potencijala!

Lazar Tatić dvadesetčetvorogodišnji čuvar mreže Plavih rodom iz Trstenika među prvima je ovog leta pristupio Bačkoj u nameri da se dokaže u Bačkopalanačkom Superligašu u nameri da se prvo izbori za statud standardnog prvotimca, a potom svojim partijama skrene pažnju na sebe.

Ovog popodneva Lazara smo zatekli u hotelu Junior u Brzeću u pauzi između dva treninga i zamolili ga da za klupski sajt da kratak intervju što je on oberučke prihvatio.

Lazare, još jednom, dobrodošao u Bačku. Evo, posle nekoliko dana provedenih u gradu na levoj obali “Dunava” recite mi vaše prve utiske o Bačkoj, o Bačkoj Palanci.

LAZAR: Bolje Vas našao. Prvi utisci su mi da je Bačka dobro organizovan klub koji svakim danom svoj potencijal podiže na viši nivo. Očigledno je da klub iz godine u godinu konstantno napreduje, te mislim da sam napravio dobar potez došavši u redove Bačkopalančana. Što se tiče Bačke Palanke, nisam imao priliku do sad da puno šetam po mestu zbog obaveza u klubu, ali biće prilike da se obiđe Bačka Palanka i okolina i obiđu njene znamenitosti.

Lazare, možete li nam reći reč, dve o Vašoj dosadašnjoj karijeri?

LAZAR: Super ligu branim već tri godine. Najmlađi golman u Superligi sam bio dok sam branio gol Jagodine, posle Jagodine otišao sam u Surdulicu i branio boje Radnika da bi odatle prešao u Napredak gde nisam dobio šansu. Sada sam u Bačkoj i učiniću sve što je u mojoj moći da što pre stanem na gol Bačke.

U Bačkoj se poodavno odlično radi sa golmanima u prvoj ekipi. Trener Stevan Knežević je jedan od najboljih trenera u Srbiji za rad sa golmanima. Da li ste se već uverili u našu konststaciju i zanima nas Vaše mišljenje o konkurentima za “Jedinicu” Bačke Šuljagića i Župića.

LAZAR: Oduševljen sam i smatram da mogu mnogo naučiti od šefa Stevana i na kraju krajeva to je i presudilo da dođem u klub. U ekipi vlada odlična atmosfera pa tako i među nama golmanima vlada zdrava konkurencija. Rale (Šuljagić) je odličan golman i kolega naravno. Drago mi je što je jaka konkurencija, to je veoma bitno. Stvarno sve najbolje. Kristijan Župić je mlad i perspektivan golman pred kojim je vreme dokazivanja. Odlično radi i mislim da će Kiki napraviti odličnu karijeru.

Vaše lične smbicije su?

LAZAR: Prvo što želim je da se izborim za što veću minutažu kao i svaki drugi igrač. Na meni je da odlično radim, a na šefu je da odluči ko će na teren. Došao sam da pomognem klubu i sebi. Bačka ima kvalitet i potencijal za PLAY OFF i ljudi iz kluba i navijači očekuju da mi kao ekipa ostvarimo zacrtan cilj u ovoj sezoni a to je sigurno PLAY OFF. Čuo sam sve najlepše o navijačima i znam da je stadion Slavko Maletin Vava u većini slučajeva pun što je takođe bitno za nas igrače, jer vetar u leđa sa tribina je jako bitan faktor podrške u nastojanju da se ispune zacrtani ciljevi. Nadam se da će ova ekipa svojim igrama učiniti naše verne naviče sretnim i zadovoljnim i da će “Vava” iz utakmice u utakmicu biti dupke pun. -završava priču Lazar Tatić novi čuvar mreźe OFK “BAČKE”