Naslovna / Vesti / Izveštaj / Rad – Bačka 1:1 (1:0)

Rad – Bačka 1:1 (1:0)

Stadion: Kralj Petar I
Gledalaca: 250
Glavni sudija: Petar Piper (Čačak)
Pomoćnici: Nenad Kurčubić (Kragujevac), Minić Srđan (Rača)
Strelci: 1-0 Balabanović 32. min 1-1 Tomić 67. min

Žuti kartoni: Jovanović, Bašanović (Rad), Zogović, Makarić, Pantić (Bačka)

RAD: Marković, Bainović, Jovanović, Perendija, Šipčić (od 22. minutu Ilić), Veselinović (od 73. min Trivunović), Smiljanić, Bašanović, Stević (od 63. min Busnić), Kasalica, Balabanović

BAČKA: Zogović, Jovanović, Gojković, Žarković, Grabež, Bjeloŝ, Pantić, Tomić (od 89. min Đurić), Gavrić (od 59. min Radović), Radinović, Makarić (od 90+4 Žakula)

Rad i Bačka danas su na stadionu Kralj Petar I odigrali jednu dobru, pravu prvenstvenu utakmicu sa dosta borbenosti i agresivnosti, sa mnogo duela gde je “prštalo” na sve strane.

Dve ekipe koje se bore za opstanak u društvu superligaša u utakmicu su ušle s istim ciljem, a to je da osvoje tri boda.

U prvih 15. minuta susreta standardno ispitivanje snaga na terenu. Do 32. minuta ovoga susreta ništa se ozbiljnije nije dešavalo na terenu, da bi igrač Rada, a bivši igrač Bačke Milorad Balabanović pravo niotkuda savladao golmana gostiju Bojana Zogovića za vođstvo domaćih od 1-0.

U prvih 45. minuta ekipa Rada je uputila jedan jedini šut u okvir gola i postigla gol za vođstvo od 1-0 gde se tim rezultatom otišlo na petnaestominutnu pauzu između dva poluvremena.

Puleni Zvezdana Miloševića imali su blagu inicijativu, izveli i šest udaraca iz ugla dok su gosti iz Bačke Palanke uspeli samo jednom da upute udarac u okvir gola za prvih 45 minuta i provere budnost golmana “Građevinara” Markovića. Posle prvih 45 minuta Rad-Bačka 1-0.

U drugih 45. minuta gosti su ušli odvažnije i agresivnije u igru i to im se isplatilo u 67. minutu kada je Tomić savladao Markovića i izjednačio rezultat na 1-1.

Bačka se “trgla” i gotovo sve pitala u drugih 45 minuta. Pretili su “Plavi” fudbaleri Markoviću, želeli su igrači Zorana Govedarice ceo plen u ovom susretu, ali su se morali zadovoljiti osvajanjem jednog boda iako po prikazanoj igri u drugih 45 minuta Bačkopalančani su bili bliži osvajanju sva tri boda.

Na kraju Rad-Bačka 1-1 i podela bodova na Banjici.