Naslovna / Vesti / Izveštaj / Prvi bod u Turskoj! Arsenal (K) – Bačka 0-0

Prvi bod u Turskoj! Arsenal (K) – Bačka 0-0

Danas su fudbaleri Bačke odigrali svoju prvu kontrolnu utakmicu u Beleku protiv Arsenala iz Kijeva, člana Ukrajinske Premijer lige.
Zoran Govedarica je Arsenalu u prvih 45 minuta suprostavio sledeci sastav: Zogović, Gojković, Žarković, Đurić, Bjeloš, Pantić, Radinović, Tomić, Gordić, Radović, Makarić. U drugih 45 minuta igrali su još: Milojević, Jovanović, Žakula, Gavrić, Mićić, Kostić, Kuveljić, Marković

Trener Arenala Ihor Leonov na teren u prvih 45 minuta izveo je sledeći sastav: Ivanov, Zičikov, Sagutkin, Bašlai, Dubinčok, Dobrovski, Tankovski, Vakulko, Aleksejev, Palanjuk, Semenjik, Kozak. U drugih 45 minuta igrali su još: Litabija, Doronjin, Jakaščuk, Yebil, Majdanović.

Prvih 15 minuta susreta prošlo je u ispitivanju snaga na terenu.

U 16. minutu beležimo pokušaj Radovića sa distance, da bi Aleksejev uzvratio samo tri minuta kasnije, ali je Zogović bio na mestu.

U 26. minutu utakmice velika prilika za ekipu Arsenala. Posle gužve, pred golom Zogovića Vakulko pogađa stativu. U 34. minutu Radović opet pokušava da savlada Ivanova lob udarcem, ali njegov šut završava tik iznad prečke.

U 37. minutu najbolja akcija u prvih 45 minuta ekipe Bačke. Radinović je odlično uposlio Radovića koji sam izbija pred golmana Arsenala Ivanovića i odlično šutira, međutim, golman Kijevljana odlično brani.

To je ujedno bila i poslednja šansa u prvih 45 minuta, tako da se na odmor otišlo praznih mreša Bačka – Arsenal 0-0

U drugih 45 minuta treneri obe ekipe, Leonov i Govedarica izvršili su par izmena i uglavnom se igralo između dva kaznena prostora. Bačka je agresivnije ušla u drugih 45 minuta, ali kako je vreme odmicalo ekipa Arsenala je uspela da vrati igru u egal čak je u 72. minutu Yebil imao odličnu priliku da postigne pogodak, međutim golman Bačke Milojević je odlično odreagovao.

Bačka dosta dobra, čvrsta, organizovana i u ovom susretu bolji rival od ekipe Arsenala. Imala je ekipa Bačke neke svoje prilike u ovom susretu koje nije uspela da materijalizuje, a isto tako i ekipa Arsenala je imala tri situacije za postizanje gola, međutim, odbrana Plavih je na čelu sa golmanima Zogovićem i Milojevićem delovala i više nego dobro.

Susret je završen bez pobednika Bačka -Arsenal 0-0

Ovo je bila dosta dobra provera za izabranike Zorana Govedarice.
Plavi će u nedelju 3. februara odigrati i drugu kontrolnu utakmicu, a protivnik će biti ekipa Celja i ovaj meč će prenositi Arena TV.

P