Naslovna / Vesti / Izveštaj / Poraz Bačke od Donjeg Srema – 2:1

Poraz Bačke od Donjeg Srema – 2:1

Bačka je danas gostovala ekipi Donjeg Srema u Pećincima i zabeležila poraz rezultatom 2:1.

Detalj s početka utakmice
Detalj sa početka utakmice

Pravdu na utakmici delio je sudija iz Raške Čolović Dragan dok je utakmicu pratilo oko 250 ljubitelja fudbala. Većina navijača bila je iz Bačke Palanke koji su organizovanim prevozom išli da prate svoj omiljeni klub.

Skup navijača Bačke pred odlazak na gostovanje
Skup navijača Bačke pred odlazak na gostovanje

Već u 2 minutu Bačka je povela sa 0:1 precizanim udaracem Čekovića. U 40. minutu sjajan prodor napadača domaćina, Popović je po levoj strani ušao je u 16 metara i šutirao u bliži ugao. Pogodio je spoljni deo mreže i na pauzu se odlazi sa povoljnim rezultatom za Bačku.

U drugom poluvremenu usledio je pritisak domaćina i u 54. minutu pritisak igrača Donjeg Srema na odbranu Bačke se isplatio. Grešku odbrane koristi Soldatović koji fenomenalno upošljava Lečića na 5 metara. Iskusnom napadaču domaćih nije bilo teško da savlada Čučkovića i poravna rezultat na 1:1.

U 61. minutu usledio je napad domaćina i fenomenalan pas Čigoje do Popovića, da bi nad njim sviran prekršaj u kaznenom prostoru. Ujedno od tog trenutka Bačka igra sa 10 igrača jer Radović zbog drugog žutog kartona dobio crveni karton. Sudija Čolović pokazuje na belu tačku i iskusni Lečić postiže pogodak za konačnih 2:1.

Sledeću prvenstvenu utakmicu Bačka igra na domaćem terenu 07.11.2015. protiv Inđije od 13:30h.

P