Naslovna / Vesti / Izveštaj / POBEDA ZA”TOPLIJU” ZIMU!!! BAČKA – RAD  2-0 (2-O)

POBEDA ZA”TOPLIJU” ZIMU!!! BAČKA – RAD  2-0 (2-O)

Stadion: Slavko Maletin Vava 

Gledalaca: 900 

Sudije:

Glavni Sudija: Piper Petar (Čačak) Pomoćnici: Kurčubić Nenad (Kragujevac) i
Ostrančanin Stanko (Kraljevo)

Strelci: 1-0 Macanović u 2. min, 2-0 Bajić u 8. min 

Žuti kartoni: Švonja, Dukić, Milovac (Bačka), Mladenović, Jovanović, Ljubinković, Bates (Rad) 

Sastavi:

BAČKA: Čupić, Smiljanić, Ilić, Bjeloš, Bajić, Švonja, Luković, Milovac, Ivković, Trivunović, Macanović (od 82. Dukić)

RAD: Filipović, Ljubinković,Ćulum,Đenić, Maraš,Mladenović (od 20. min. Petković) Kovanović (od 67. Rusmir), Batez, Stanojević(od 75. Dabić) Jović

Igrač utakmice :Strahinja Macanović (Bačka)

Publika još nije zauzela svoja mesta a domaćin je već poveo!!!

Igrao se drugi minut a već erupcija oduševljenja na stadionu Slavko Maletin Vava, Bačka vodi 1-0. Najbolji pojedinac današnjeg meča je posle brze i tečne akcije domaćih sproveo loptu iza leđa golmana gostiju Filipovića, za radost domaćih navijača.

Još se euforija nije stišavala posle vodećeg gola momaka u plavim dresovima a već nova erupcija oduševljenja, Filip Bajić brzonogi igrač Bačke je posle jedne oduzete lopte na sredini terena , povukao loptu ka šesnaestercu gostiju i raspalio po lopti sa nekih 22-23 metra koja je odsela u levom donjem uglu nemoćnog Filipovića za ispostavilo se konačnih 2-0,a igrao se 8. mkn.

Ofanziva nije jenjavala kao ni podrška sa tribina, Bačka je ređala šanse i igrala možda najbolji meč ove jeseni.

Ekipa Rada nije nikako uspevala da uspostavi ravnotežu na terenu pa je Bačka delovala nadmoćno u prvih 45 min.

Početkom drugih 45 min ekipa Rada se trgla zaigrala bolje i takva igra joj se mogla isplatiti već u 48. min posle jedne greške Bjeloša. Igrač gostiju, Stanojević se našao oči u oči sa Čupićem ali njegov udarac završio je tik pored gola.

Bačka je prvi put u drugih 45 minuta pripretila u 56. min, a odličan udarac, danas zaoaženog Ivkovića sa 20 metara brani Filipović. Zatim kolodalna šansa za domaće, Macanović je prošao po levoj strani, odlično centrirao a Luković sa pet metara šalje loptu pored leve stative Filipovićevog gola. Poslednju priliku “Plavi” su imali u 84. minutu kada je kapiten domaćih Trivunović sa ivice šesnaesterca tukao iznad prečke.

Sve u svemu viđena je odlična partija igrača Bačke, najbolja u ovoj polusezoni.

Zoran Govedarica sa svojom saradnicima sklapa odličan mozaik i ako se po jutru dan poznaje, pečat ambicionog šefa struke “PLAVIH” brzo daje dobre rezultate što najbolje govori podatak da je publika na “Vavi” sve zadovoljnija i da je vidno i podrška igračima i stručnom štabu sve jača i jača.

Ovakvom igrom i zalaganjem igrača opstanak je realan, igrači odlaze na zaslužen odmor a na upravi kluba je da napravi plan i osmisli strategiju za očuvanje Superligaškom statusa.

Ostaje da se vidi hoće li i proleće biti ovako dobro kao igra “PLAVIH” u poslednja tri kola.

Svoju narednu utakmicu fudbaleri Bačke igraju 18. februara naredne godine kada odlaze u Čačak na megdan ekipi Borca.

NAPRED BAČKA!