Naslovna / Vesti / Mlađe selekcije / PIONIRI OFK BAČKE USPEŠNO PREBRODILI PRVI KRUG BARAŽA!!!

PIONIRI OFK BAČKE USPEŠNO PREBRODILI PRVI KRUG BARAŽA!!!

U revanš utakmici baraža za popunu Kvalitetne pionirske lige Vojvodine naši dečaci su poraženi od ekipe FK Kordun sa 0:1, ali to nije imalo rezultatski značaj s obzirom da smo u prvoj utakmici istog protivnika pobedili sa 6:0.

Naši dečaci su opuštenije ušli u meč, a gol koji su primili bio je više splet nepovoljnih okolnosti nego rezultat akcije gostiju iz Kljajićeva. Bez obzira na sve, ovaj put moramo da kažemo da se ekipe iz Kljajićeva predstavila kao mnogo bolji protivnik nego u prvom meču pa smo mogli da vidimo zbog čega su bili ubedljivi u pionirskoj ligi PFL Sombor grupa sever. I pored toga, gosti su se i danas uglavnom branili, a naši dečaci su promašili više desetina šansi. Ipak, gosti su uspeli da sačuvaju svoju mrežu. Šteta je što dobra igra naših dečaka nije krunisana bar jednim golom.

Na početku ovog meča održana je i mala svečanost kada je delegat utakmice i predstavnik Opštinskog fudbalskog saveza Bačka Palanka, gospodin D. Vujaković, uručio šampionski pehar našim dečacima za prvo mesto u pionirskoj PFL Sombor grupa jug. Nadamo se da je to tek prvi pehar ove sjajne generacije i da će nas tek obradovati peharima u godinama koje dolaze.

U današnjoj utakmici naši dečaci su igrali u sledećem sastavu: Šarko, Boškov, Međedović, Štrbac, Polić, Karanović, Maksić, Trifunović, Simić, Pajkanović, Petković, Maleš, Milašinov, Abadžić, Kolarov, Grgić i Aćamović. Sa klupe ih je vodio trener Stojković.

Utakmice protiv FK Crvenke, ekipe koja je bila prva u Pionirskoj PFL Sombor grupa centar, neće biti jer je FK Crvenka odustala od daljih kvalifikacija. Trenutno čekamo odgovor od Fudbalskog saveza Vojvodine da vidimo da li će naši dečaci morati da odigraju još jedan meč sa predstavnikom Kvalitetne lige Subotice ili će posle ovih baraž utakmica sa FK Kordunom direktno u Kvalitetnu ligu Vojvodine.