Naslovna / Vesti / Mlađe selekcije / Omladinci OFK Bačke pobedili subotičane 4:0

Omladinci OFK Bačke pobedili subotičane 4:0

Omladinci OFK Bačke ,,RAZMONTIRALI” subotičane ,4:0

Odlazeći na gostovanje u Suboticu ekipi Bačke 1901. očekivali smo još jedan težak i neizvestan meč sa jednim od pretendenata na prvo mesto. Ali tako nisu mislili i naši momci,koji su održali javni čas fudbala vršnjacima iz Subotice. Fantastično izdanje našeg tima, brza,tečna ,agresivna i nadasve inteligentna igra naših momaka.


Krenimo od početka. Već u 2. minutu prva šansa za naš tim. Stevan Čović ulazi sa desne strane u kazneni prostor upućuje šut ka golu ali ga golman krajnjim naporom zaustavlja. 5. minut ista situacija samo sada sa leve strane našeg napada ,Marko ileš ulazi u kazneni prostor upućuje šut ka golu ali i ovoga puta golman domaćih izlazi kao pobednik. Ali ne i u 8. min. mat u tri poteza. Miljan Gluvić osvaja loptu na našoj polovini i brzo upošljava Marka Ileša koji se nalazio na polovini terena ,on prima loptu i bežeći svom čuvaru dolazi do same korner zastavice i odatle upućuje fantastičan centaršut u srce šesneasterca gde na 5 metara od gola Duško Pandurov skače i prelepim udarcem glavom zakucava loptu u mrežu za 0:1 akcija za udžbenike.

Naš tim nastavlja da dominira i već u 15. minutu dupliramo prednost. Dušan Rađenović šalje odličan dubinski pas ka Veljku Budisavljeviću ,on prima loptu na nekih 15-16 metara od gola beži svojim čuvarima ,izlazi sam pred golmana i rutinerski mu kroz noge šalje loptu u gol za 0:2.

Navijači nisu ni seli na svoja sedišta a već je bilo 3:0 za naš tim.igrao se 17. minut kada je Duško Pandurov dodao loptu Veljku Budisavljeviću, ovaj kreće ka golu subotičana i onda majstorski lobom upošljava Borisa Žigmunda koji sam izbija pred golmana a on u pokušaju da ga zaustavi pravi prekršaj i sudija pokazuje na belu tačku. Siguran Izvođač penala je bio kapiten Stevan Čović.

Nije bio ni 20. minut a sve je već bilo rešeno.Naši momci nastavljaju da igraju i stvaramo još par odličnih šansi ali ne postižemo više golova do poluvremena. Domaćin je imao samo jednu stopostotnu šansu u 40. minutu kada je jedan igrač domaćih prošao po krilu i poslao povratni pas u naš šesneasterac napadač Bačke 1901 upućuje snažan šut ali skoro na gol liniji je uspeo da ga izblokira Bojan Gluvić tako da se na odmor otišlo sa 3:0 za naš tim.

U drugo poluvreme domaći igrači ulaze nešto agilnije ali to nije bilo dovoljno da iole ozbiljnije ugroze naš gol, naprotiv mi opet stvaramo odlične šanse a jednu u 65. minutu i koristimo. Stevan Čović uz pomoć Nikole Varge oduzima jednu loptu u našem kaznenom prostoru kreće u napad ,prolazi jednog pa drugog igrača koji uklizavanjem pokušavaju da mu oduzmu loptu ,i onda fantastičan pas u dubinu ka Dušku Pandurovom koji kao brzi voz kreće ,preskače jednog igrača domaćih i ulazi u kazneni prostor iskosa sa desne strane, dolazi do peterca i neodbranjivim šutem šalje loptu u mrežu za 0:4.

Do kraja još nekoliko prilika za naš tim (Pandurov, Balango, Varga Gluvić B.) ali rezultat ostaje nepromenjen.
Na kraju sve pohvale za ceo tim ,za izvarednu igru i angažovanost u obavljanju taktičkih zamisli i zadataka datih od trenera Jovanića.

Samo jedna opaska na kraju ,nadamo se da sve ove (zaslužene) pohvale neće uljuljkati naše momke da ne pomisle da su već ,,pravi” igrači,još puno rada i znoja ima do toga ,a za sada su na pravom putu.

Za naš tim su nastupili: golmani Župić Kristijan, Dražić Miloš,igrači, Gluvić Bojan,Budisavljević Veljko,Varga Nikola, Carić Mihailo,Gluvić Miljan,Žigmund Boris,Rađenović Dušan,Pandurov Duško,Čović Stevan cap.,Ileš Marko,Balango Saša,Drobnjak Vukašin, Radičić Duško, Aćić Filip,Borojević Marko ,trener Jovanić Marko