Naslovna / Vesti / Intervju / MITROVIĆ: Bačku doživljavam kao svoju drugu kuću!

MITROVIĆ: Bačku doživljavam kao svoju drugu kuću!

Prvi saradnik menadžera Zvezdana Miloševića Milan Mitrović je već duže vreme u Bačkoj. Mitrović je u Bačkoj sa uspehom karijeru gradio kao igrač, da bi potom od 2016. godine postao redovan član stručnog štaba 1. tima Bačke.

Foto: Stojan Maleš
Milan Mitrović – Foto: Stojan Maleš

U nastavku možete pogledati jedan mini intervju sa Milanom Mitrovićem …

S obzirom da ste od 2016. godine u stručnom štabu Bačke kao prvi pomoćni trener, rukovodstvo Bačke ima ogromno poverenje u Vas?

– Drago mo je što je tako. Ja Bačku doživljavam kao svoju drugu kuću i trudim se da se tako i ponašam i radim. Isto tako, ljudi koji vode klub su moji bivši saigrači tako da imamo odličnu saradnju.

Bačka je u proteklih 3 sezone promenila četiri šefa stručnog štaba. Sa kojim od te četvorice (Jelačić, Govedarica, Ivanović, Milošević) ste se najbrže uklopili u sistem rada?

– Sa svim predhodnim trenirima sam se znao i pre Bačke, jedino nisam znao Zvezdana Miloševića, a ispostavilo se da sam se sa njim najbolje i najbrže našao na istim talasnim dužinama. Naravno i sa Jelačićem sam imao odličnu saradnju.

Foto: Stojan Maleš
Milošević i Mitrović – Foto: Stojan Maleš

S obzirom da je Bačka od 4. kola ostala bez šefa struke Ivanovića, pripala Vam je ta čast da vodite ekipu Bačke protiv Crvene Zvezde na stadionu Rajko Mitić kao prvi trener gde je Bačka ostavila odličan utisak

– Meni je drago što su to svi primetili, ali nije to bila moja zasluga već zasluga igrača. Odlicno su odigrali i predstavili se u pravom svetlu. Posle te utakmice i pored poraza počeli smo da igramo bolje. Naravno da je na to uticao i novi šef Milošević, ali najveće zasluge idu igračima i hvala im na tome.

Kako ocenjujete jesenji deo ove sezone?

– Krenuli smo loše. Na žalost dosta dugo nam je trebalo da uđemo u formu i počnemo da igramo kako znamo i umemo. Nekako se i namestio i dolazak novog šefa Miloševića i počeli smo da ličimo na ekipu. Mislim da kako je odmicalo prvenstvo igrali smo sve bolje, jer igrači su počeli prihvatati ideje i eto došao je i rezultat, ma da mislim da smo mogli imati i koji bod više.

Šta očekujete u narednom periodu, tj u drugom, takozvanom prolećnom delu prvenstva?

– U drugom delu prvenstva svakako očekujem još bolje igre. Naravno umnogom će zavisiti i od prelaznog roka, tj dolazaka i odlazaka.

– I za kraj, želim da se zahvalim svim našim vernim navijačima i da im poželim sve najbolje u Novoj godini.