Naslovna / Vesti / Izveštaj / Metalac – Bačka 2:0 (1:0)

Metalac – Bačka 2:0 (1:0)

Stadion Metalca
Gledalaca: 600

Glavni sudija: Tripković Lazar
Pomoćnici: Đuričić Marko i Pašajlić Milan

Strelci: Grbović 45+6 1-0, Savić 87. min 2-0

Žuti kartoni: Gočanin (Metalac), Veselinović, Milovanović (Bačka)

Crveni kartoni: Ješić (Metalac), Stojanović N, Obrenović N (Bačka)

METALAC: Šćekić, Vranjanin, Gočanin, Ješić, Grbović (od 55. min Savić), Katanić, Jokić (od 69. Gojković), Mlađović, Mijailović, Korakšić, Vukomanović (od 81. min Nović)

BAČKA: Milojević, Veselinović, Obrenović, Marinković, Krstić, Dimitrić, Marković (od 50. min Kostić), Stojanović N, Milovanović, Đorđević, Stojanović M (od 64.min Tomović)

Početak utakmice između Metalca i Bačke kasnio je nekih 15 minuta zbog nestanka električne energije na stadionu Metalca.

Pred nešto više od 600 gledalaca, važnost ovoga susreta uticala je na to da prisustvujemo jednoj dosta tvrdoj utakmici, borbenoj na obe strane.

Domaćin je poveo u 45. minuti nakon što je gostujuća ekipa tražila da domaći fudbaleri izbace loptu u aut jer je Vido Marković ostao posle jednog duela da leži na travi, domaćin je nastavio akciju i preko Grbovića došao u vođstvo. Tek onda nastaje haos na terenu i verbalni dueli igrača obe ekipe na terenu.

Epilog verbalog duela igrača obe ekipe je tri crvena kartona. Jedan Ješiću iz Metalca, a dva igračima Bačke, tj Nikoli Stojanoviću i Obrenović Nemanji.

Sudija Tripković je produžio prvo poluvreme sedam minuta i na pauzu se otišlo vođstvom domaćina od 1-0.

Brojčano jači na terenu, fudbaleri Metalca su bili nadmoćniji rival u drugih 45. minuta, Bačka je pokušavala iz kontre i polukontre da ugrozi gol Šćekića, međutim nije uspela u svojim namerama.

Gol odluke domaćin postiže u 87. minutu preko Savića za konačnih Metalac – Bačka 2-0. Tri boda ostaju u Milanovcu.

P