Naslovna / Vesti / Izveštaj / Metalac – Bačka 0:1 (0:1) (FOTO)

Metalac – Bačka 0:1 (0:1) (FOTO)

Stadion kraj Despotovivce

Gledalaca: 500

Glavni sudija: Marko Popović (Beograd)

Pomoćnici: Vladimir Šegrt (Beograd)
Goran Stanojević (Beograd)

Strelci: 33. min Trivunović

Žuti kartoni: Mijić, Panić (Metalac) Nikolić, Konobvalov, Bošković, Bizmark (Bačka)

Crveni kartoni: Bošković (Bačka) drugi žuti.

Metalac: Belić, Nikodijević, Otašević (Ivanović), Bondarenko, Simović, Mijić, Pavlović (Nikolić) Stojković (Ćumić) Tomić, Panić, Jovanović

Foto: Stojan Maleš

Bačka: Konovalov, Nikolić, Bajić, Ilić, Varga Bošković, Stavrić (Makarić), Balabanović, Luković (Zečević), Trivunović (Mijić) Bizmark

Po idealnim uslovima za igru danas kraj Despotovice snage su odmerili domaća ekipa Metalca i ekipa Bačke iz Bačke Palanke.

Za obe ekipe ovaj meč je bio od velikog značaja. Metalac je tražio nastavak serije dobrih rezultata, dok gost iz Bačke Palanke, ekipa OFK “Bačke” je došla u Milanovac po bodove koji bi im mnogo značili u borbi za očuvanje Superligaškog statusa.

Viđena je jedna prava takmičarska utakmica u kojoj se bolje snašla ekipa Bačke.

U prvih 45 min prvu priliku za promenu početnog rezultata na semaforu imala je ekipa domaćih već na samom startu meča kada je napadač domaćih odlično šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca ali je golman Konovalov odlično intervenisao. Metalac je bio nadmoćniji u prvoj polovini prvog poluvremena, ređao povoljne prilike ali odbrana gostiju na čelu sa sjajnim golmanom Konovalovim je uspela da ublaži početni pritisak domaćih i onda je u 33. minutu ekipa Bačke došla u vođstvo preko kapitena Veseljka Trivunovića.

Usledio je šok za simpatizere domaćih! Međutim, igrači domaćih se nepredaju. Nastavljaju pritisak na zadnju liniju gostiju ali rezultat na semaforu se nije menjao posle prvih 45 min, Metalac-Bačka 0-1.

S početkom drugog poluvremena osokoljeni voljstvom posle prvih 45 min, gosti igraju agilnije i poletnije i ravnopravno se nose sa ekipom Metalca koja ima više od igre, ima veći posed lopte, ali bez udarca u gol budnog Konovalova.

Gosti drugo poluvreme igraju drčnije i agresivnije i zasluženo dolaze do tri dragocena boda uz podatak da domaćin nije uputio udarac ka Konovalovu u drugih 45 min.

Podatak da je glavni arbitar Marko Popović iz Beograda gostima dodelio 5 žutih i jedan crveni karton, najbolji je dokaz kako se ekipa iz Bačke Palanke borila da ceo plen ponese u svoj grad i uveća šanse za opstanak u superligaškom društvu.

Foto: Stojan Maleš
Foto: Stojan Maleš
Foto: Stojan Maleš