Naslovna / Vesti / Izveštaj / Mačva – Bačka 2:0 (0:0)

Mačva – Bačka 2:0 (0:0)

Na stadionu Mačve u okviru 11. kola Super lige Srbije sastali su se Mačva i Bačka.

Stadion: Mačve

Gledalaca: 2500

Glavni sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

Pomoćnici: Minić Milan (Niš), Oliver Petrović (Niš)

Strelci: 1-0 Gigić 65. min 2-0 Gigić u 83. min

Žuti kartoni: Milosavljević, Marić (Mačva) Spremo, Jovanović, Gavrić, Grabež (Bačka)

MAČVA: Puletić, Pejović, Ristivojević, Ivić, Jovanović N. Adamović (od 86. min Žakula), Gemović, Obrovac, Marić, Jeremić (od 46. min Milosavljević), Gigić (od 90. min Varvegio)

BAČKA: Zogović, Jovanović, Grabež, Ilić, Bjeloš, Pantić, Gavrić (od 63. min Đorić), Radinović, Mladenović (od 88. min Cvetković), Spremo (od 79. min Katanić), Mićić

Susret dva kluba iz donjeg dela tabele doneo nam je pravu rovovsku borbu na svakom delu terena gde su Mačva i Bačka ušli sa jasnom željom da iz ovog međusobnog susreta izađu kao pobednici.

Prvu priliku na utakmici posle uvodnog ispitivanja snaga na terenu imala je ekipa Mačve. Odlično je po levoj strani probio Gemović, odlično centrirao ka Gigiću koji šutira glavom preko gola Zogovića, igrao se 13. minut susreta.

U 19. minutu pokušaj gostiju sa distance preko Bjeloša, ali je šut kapitena plavih bio neprecizan.

U 25. min Spremo pokušava sa distance, ali i dalje bez promene rezultata. Jedna odlična kontra domaćih u 25. minutu, Zogović pravovremeno izlazi i sprečava najgore po svoju ekipu.

U 32. min Gavrić pokušava iz slobodnjaka, Puletić siguran.
Jovanović Nenad veznii grač Mačve pokušava sa 30 metara ali je bio neprecizan.

Prvih 45 minuta je proteklo uglavnom kroz igru između dva kaznena prostora i bez izglednih prilika za postizanje gola, tako da se na odmor otišlo bez golova Mačva – Bačka 0-0.

Tek što je počelo drugo poluvreme obe ekipe su krenule dosta agresivnje nego što je to bio slučaj u prvih 45 min.

U 53. minutu prva prava prilika na utakmici za domaće igrače. Obrovac je prošao po desnoj strani, odlično centrirao ka Gigiću a ovaj glavom šutirao tik pored leve stative Zogovićevog gola. U 57. minutu odlična kontra gostiju koju je povukao Mladenović, odlično uposlio Gavrića koji šalje oštru loptu kroz peterac ali tamo nema nikog u plavim dresovima. Domaći igrači uzvraćaju preko Gemovića ali bez konkretnije završnice.

U 65. minutu 1-0 za Mačvu! Strelac Gigić. Posle odličnog prodora Gemovića po levoj strani odlično je skočio Gigić i glavom matirao Zogovića. U 68. minutu uzvraćaju gosti odličnom prilikom za Grabeža koji je sam sa 14 metara od gola Pletića neprecizno šutirao. U 80. min Adamović odlično šutira sa nekih 18 metara u gornji desni ugao Zogovićevog gola, ali je golman Plavih bravurozno intervenisao i krajmjim naporom loptu izbacio u korner.

U 83. minutu odlična kontra domaćih preko Adamovića koji je ušao u kazneni prostor, odlično šutirao ali je Zogović još bolje intervenisao i odbio loptu na koju je naleteo Gigić i ubacio u praznu mrežu za Mačva – Bačka 2-0.