Naslovna / Vesti / Intervju / LEGENDARNI DIKA STOJANOVIĆ PRIJATELJ KLUBA

LEGENDARNI DIKA STOJANOVIĆ PRIJATELJ KLUBA

Sa velikim poštovanjem želimo Bačkopalanačkoj i široj sportskoj javnosti da predstavimo čoveka kojeg nije potrebno posebno predstavljati, čoveka o kome je toliko toga rečeno, napisano….

Naš gost je živa legenda, kapiten legendarne generacije crveno-belih, Stevan „Dika“ Stojanović. On je učestvovao u “onoj” pobedi kada se “nebo otvorilo”.

Ova živa legenda, ljudska gromada istinski je prijatelj našeg kluba, deo je naše “ekipe” više godina.

Bačkopalančani već duži period Stojanovića mogu da vide u Bačkoj Palanci, a pogotovo na stadionu Bačke.

Diko, otkud Vi u Bačkoj Palanci?

– U Bačkoj Palanci sam prisutan pre svega zahvaljujući mom dugogodišnjem velikom prijatelju Marjanu Rniću, s kojim se poznajem već duži niz godina. On je glavni krivac što sam postao kako Vi kažete deo Bačke, tj prijatelj kluba. Naše prijateljstvo je neprocenjivo, obojica smo iz sveta fudbala i imamo bezbroj zajedničkih tema.

I Vaš sin Marko je deo Bačke, u prvom timu je

– Tako je. Marko je u došao u letnjem prelaznom roku, u klubu je i prema mojim informacijama vredno trenira i čeka svoje mesto u timu. Mnogi će sad pomisliti, ja sam prijatelj kluba, prijatelj sa Rnićem i sada će da “pogura” Marka, što apsolutno nije tačno, odmah da se ogradim. Marko je u klub došao po preporuci Stanka Svitlice i sportskog sektora kluba. Nikada nikog nisam zvao i pitao zašto Marko ne igra i sl. Marko je pre Bačke bio u Crvenoj zvezdi, u Kijevu iz Verone i u Beogradskom BASK-u. On može da uspe samo ako se izbori sam za svoje mesto, sve ostalo bilo bi pogrešno. Ja Bačkoj stojim na raspolaganju kao prijatelj kluba i mogu da dam svoj doprinos na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva.

Legendo, gde u budućnosti vidite našu Bačku?