Naslovna / Vesti / Kristijan Župić najmlađi debitant golman u istoriji Super lige Srbije

Kristijan Župić najmlađi debitant golman u istoriji Super lige Srbije

Kristijan Župić fudbal je počeo da trenira sa 6 godina i već u tom uzrastu odlučan je bio u svojoj nameri da njegova uloga u timu bude na poziciji golmana.

U letnjem periodu 2016.godine, tokom priprema prikljucen je prvom timu FK ” Proleter ” Novi Sad, kao rezervni golman 1. tima.

Debitovao je na jednoj prijateljskoj utakmici, a na dve utakmice je bio u zvaničnom protokolu, kao rezerva.

U isto vreme brani i za svoju dugogodišnju ekipu kao 1. golman omladinaca FK ” Proleter “, momaka dve godine starijih od njega.

U Zimskom prelaznom roku 2017.godine prelazi u Bačku iz Backe Palanke kao 3. golman 1. tima i kao 1. golman omladinaca OFK “Bačka”.

Na prvenstvenoj fudbalskoj utakmici 37. kola Super lige Srbije odigrane dana 21.05.2107. u Subotici između FK ” Spartak ” i OFK ” Backa ” Kristijan je debitova sa 16 godina kao najmlađi golman debitant u istoriji Super lige Srbije.

Na još nekoliko prvenstvenih fudbalskih utakmica Super lige Srbije Kristijan je bio u zvaničnom službenom protokolu kao 2. golman 1. tima OFK ” Bačka “. 

Tokom svoje dosadašnje fudbalske karijere više puta se usavršavao u inostranstvu, u fudbalskim i golmanskim Akademijama prestižnih klubova kao što su AC Milan, FC Juventus , FC Empoli, FC Virtus Entella

Mladi Župić je danas u FSV dobio priznanje za najmlađeg debitanta golmana u istoriji Super lige Srbije.

P