Naslovna / Vesti / Intervju / KOSTA BJEDOV: Naš zadatak je prvo da stvorimo zdrave ličnosti i podignemo nivo rada na najviši nivo

KOSTA BJEDOV: Naš zadatak je prvo da stvorimo zdrave ličnosti i podignemo nivo rada na najviši nivo

Krajem novembra meseca, uprava kluba OFK BAČKE je odlučila da na mesto direktora svoje Omladinske škole postavi Kostu Bjedova čoveka koji je imao bogatu fudbalsku karijeru i kao igrač i sad kao fudbalski stručnjak, koji je svoju trenersku karijeru otpočeo upravo radeći s mlađim kategorijama.

Doveden je jer klub želi da se pojača na stručnom polju i modernizuje rad u Omladinskoj školi Bačke.

U nastavku pogledajte jedan kraći intervju sa Bjedov Kostom

Bačka: Kosta, novi ste na poziciji direktora Omladinske škole, kakvi su vam prvi utisci?

Kosta Bjedov: Drago mi je da sam došao u jedan klub kao što je OFK Bačka, klub koji ima svoju istoriju i koji trenutno beleži odlične rezultate u Super ligi Srbije. Ljudi oko kluba i u samom klubu vole svoj klub , prava porodična atmosfera. Pozitivno sam iznenađen sa organizacijom kluba, podeljen je posao i svako ima odgovoronost za svoj sektor.

Bačka: Kakvo je trenutno stanje Omladisnke škole?

Kosta Bjedov: Posle prvih mesec dana provedenih u klubu mogu da kažem da sam zadovoljan sa Omladinskom školom. Imamo 130 dečaka u Omladinskoj školi. Ima dosta prostora za napredak i na meni je da sa trenerima Omladinske škole učinim sve kako bi deci obezbedili bolje i kvalitetnije uslove za rad.

Bačka: Kako si zamislio, tj na koji način bi trebalo da funkcioniše i šta ćes novo uvesti u sam rad u akademiji?

Kosta Bjedov: Naš zadatak je prvo da stvorimo zdrave ličnosti, podignemo nivo rada na najviši nivo. Testiranje i individualni rad sa igračima za koje treneri odluče da je potrebno. Učešće na turnirima kako domaćim tako i inostranim i organizacija istih u Bačkoj Palanci. Učešće trenera na stručnim skupovima. Pored toga Akademija će obezbediti stručno-pedagoški rad sa decom uz preporučene programe FS Srbije.

Bačka: HoĆe li se akademija OFK Bačke pojačati sa stručnim kadrom?

Kosta Bjedov: Trenutno se još upoznajem sa trenerima, zadovoljan sam sa rezultatima koje imamo i sa njihovim radom. Omladinci i pioniri su nam prvi u ligi, treba napomenuti da omladinci imaju sve pobede što je fenomenalan rezultat.Kako se bude povećavao broj dece moramo povećavati broj trenera u akademiji tj tražiti nove.

Bačka: Da li će se i dalje raditi na omasovljavanju članova?

Kosta Bjedov: Naravno, mislim da treba uporedo da se bavimo masovnšću u akademiji i što kvalitetnijem radu sa igračima .Imamo odlične uslove za rad, vestački teren, hala, teretana, zadovoljne trenere koji rade sa decom i svaki dan nam se povećava brojno stanje.

Bačka: Mladi ste, kakva su vaša iskustva u radu u fudbalu i sa decom?

Kosta Bjedov: Da. Imam 31 godinu igrao sam u Slovačkoj, Kini, Italiji, Malti i još uvek bi mogao da igram aktivno fudbal ali sam morao da prekinem zbog povreda kolena. Radio sam u slovačkom superligašu Fc Vion Zlate Moravce. To je klub koji je na približnom nivou kao naša Bačka. Ovim putem bi se zahvalio prvom čoveku kluba Marjanu Rniću na ukazanom poverenju i pozivu da dođem i budem deo kluba, direktorima Miletu Tešiću i Lazaru Vještici i šefu Zvezdanu Miloševiću što su podržali tu ideju i što danas funkcionišemo svi kao jedan.

Bačka: Šta će biti osnovni cilj akademije Bačke pod vođstvom Koste Bjedova?

Kosta Bjedov: Drago mi je da se moji ciljevi poklapaju sa ciljem uprave i da razmišljamo u istom pravcu kako da se razvija klub i omladinska škola. Želimo da igramo u najačim takmičenjima za sve uzraste i da iz našeg rada pravimo pojedince koji će konkurisati za prvi tim. Omladicni su nam trenutno najbliži da uđu u omladinsku ligu Srbije i neki igrači mogu da očekuju nagradu u vidu poziva da se priključe prvom timu. Želimo da pravimo novoog Đorića, Trifunovića, Švonju, Mićića, Jevrića itd. I da prvom timu damo što više igrača koji će biti profesionalci i sa kojima će moj tim trenera i ja da se ponosimo.

Bačka: Kosta, u ime kluba i navijača želimo Vama i Vašoj porodici srećnu i uspešnu Novu Godinu i Božicne praznike.

Kosta Bjedov: Hvala puno! Takođe svim zaposlenim u klubu i našim navijačima želim srećnu i uspešnu Novu Godinu i Božićne praznike.

P