Naslovna / Vesti / Intervju / KNEŽEVIĆ: Mogu biti ponosan na rezultat u protekle tri godine!

KNEŽEVIĆ: Mogu biti ponosan na rezultat u protekle tri godine!

Već nekoliko sezona OFK Bačka ima odlične čuvare mreže koji su, može se slobodno reći zaštitni znak Bačkopalanačkog superligaša.

Politika kluba je takva da u Bačku dolaze mladi, perspektivni, ali nedovoljno afirmisani golmani. Čovek koji je zadužen za rad sa golmanima u redovima “Plavih” je neko ko je stručan, profesionalan i vrlo studiozan u radu, te oduta ne čudi što Bačka iz sezone u sezonu ima odlične golmane koji kroz čitavu sezonu drže konstantnu formu i iz utakmice u utakmicu pružaju odlične partije.

Stevan Knežević, čovek zadužen za selektiranje i rad sa golmanima u OFK Bačkoj nam je izašao u susret i u par rečenica obrazložio kako se u Bačkoj radi sa golmanima.

– U 15 godina dugoj trnerskoj karijeri pri čemu sam radio u 7 klubova ( Srpska, Prva i Super liga) mislim da su najplodonosnije poslednje tri u OFK Bačkoj iz Bačke Palanke. – rekao je Knežević na početku razgovora i nastavio

– Dva su pokazatelja kojima se vodim u ovakvoj tvrdnji. Prvi je klupski uspeh, ulazak u Super ligu i opstanak u istoj u prvoj sezoni. Drugi pokazatelj vezan je za struku i tiče se razvoja mladih golmana. Naime, poznat je stav klupskog rukovodstva da se u ne baš lakom takmičenju pokuša što više ukazati šansa mladim igračima pa tako i golmanima. U toj ideji sam uzeo praktičan udeo kako u selektovanju tako i u treniranju golmana za OFK Bačku. – pojašnjava Knežević

– Mogu biti ponosan na rezultat po tom pitanju jer se desio mislim i presedan u istoriji Super lige Srbije da u istoj sezoni u jednom klubu brane tri golmana i sva trojica nastave inostrane karijere (Manojlović, Čupić, Konovalov). Moram napomenuti da je doprinos opstanku u peošloj sezoni dao i Miloš Stepandić – navodi trener golmana Bačke.

– I sadašnja situacija je obećavajuća jer su u našem pogonu tri mlada golmana: Jevrić Nemanja, Lučić Ivan i Župić Kristijan. Jevrić može se reći polako postaje oslonac ekipe, reprezentativac U-21 Srbije . Lučić je u četiri nastupa dokazao visoke vrednosti, a o golobradom Župiću tek očekujem da se čuje, ma da je i on omirisao superligaški barut još prošle sezone u Subotici.

– Kao trener i kao čovek zahvalan sam kako klubu tako i njihovim roditeljima i prethodnim trenerima što uopšte imam takve učenike – zaključuje Stevan Knežević na kraju razgovora.

P