Naslovna / Vesti / Intervju / Jovanić: Iza nas je godina velikih uspeha!

Jovanić: Iza nas je godina velikih uspeha!

Ako se osvrnemo na decembar 2016. i tadašnje stanje naše Omladinske škole, i uporedimo ga sa situacijom danas – mnogi bi pomislili da se radi o dva različita kluba. Broj dece, kvalitetan stručni kadar, oprema, i na kraju uspesi starijih selekcija daju nam pravo da se nadamo da ćemo u narednim godinama biti konkuretni i našim najvećim klubovima. Baš kao što to čini naša seniorska ekipa.

Marko Jovanić
Marko Jovanić

Ako pričamo o brojkama, škola fudbala je sa 25 dečaka došla blizu 80-ak dečaka, i taj broj je u stalnom porastu. Nivo rada u školi fudbala je podignut na visok nivo, modernizovan je plan i program, i dečaci napreduju baš kako je i previdjeno početkom godine. Što se tiče starijih selekcija, tu su rezultati rada ove godine još vidljiviji.

Sa poražavajućeg broja dečaka u pionirima, kadetima i omladincima (samo 35 u januaru), došli smo do preko 70 dečaka koji se nameću svojim trenerima.

Pioniri kao najtalentovanija je najbrojnija selekcija, zauzimaju prvo mesto i sigurnim koracima idu ka Kvalitetnoj ligi Vojvodine, što je i bio cilj postavljen pred start sezone.

Kadeti su selekcija koja je najviše napredovala u odnosu na prethodne godine i selekcija u kojoj smo postavili cilj da afirmišemo talentovanije pionire i pripremamo ih za ulazak u Ligu Srbije narednih godina.

Omladinci su hit sezone, u 12 utakmica imaju isto toliko pobeda i već ove sezone će pokušati da se domognu Lige Srbije za omladince.

U odnosu na prethodne godine, stručni kadar je pojačan kvalitetnim trenerima.

Trenutno u klubu rade Milan Puđa, Ivan Stojković, Marko Jovanić i Goran Soro.

Prošlog meseca smo dobili i direktora akademije Kostu Bjedova, koji je svoje iskustvo već počeo da prenosi na trenere i koji će sigurno doprineti daljem razvoju mlađih selekcija.

Ako naš klub nastavi da raste ovom brzinom, smatramo da će uskoro domaća publika uživati u igri naših dečaka – polaznika akademije fudbala OFK Bačka.

P