Naslovna / Vesti / Intervju / Jaka konkurencija među mladim golmanina Bačke

Jaka konkurencija među mladim golmanina Bačke

U mlađim kategorijama Bačke od ovog leta rešeno je da se velika pažnja pokloni radu sa mladim i perspektivnim golmanima koji stasavaju u klubu pod nadzorom novog trenera golmana Dejana Samatovića, koji je zadužen za rad najmlađim čuvarima mreže i od kojeg se očekuje da u narednom periodu pripremi nekoliko golmana iz Omladinske škole našeg kluba i da u neko dogledno vreme ravnopravno konkurišu za “jedinicu” prve ekipe.

– Prvo što želim jeste da se zahvalim ljudima iz kluba na ukazanom poverenju i datoj šansi da radim sa golmanima u omladinskoj selekciji Bačke. – rekao je Dejan Samatović na početku razgovora.

– Trudiću se da svakim danom idemo napred što u radu sa mladim golmanima, što u samoj daljoj edukaciji. – Nastavlja Samatović u dahu i dodaje

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što pored sebe imam jednog od najboljih trenera za rad sa golmanima u Srbiji Stevana Kneževića od koga može mnogo toga da se nauči i koji nesebično prenosi svoja saznanja i iskustva. Zajedno sa Stevanom koji je inače i moj mentor sam napravio plan rada po kojem ćemo raditi sa mladim golmanima iz omladinske škole, a sigurno ćemo raditi po najsavremenijim metodama koje će dati određen rezultat.

– Povremeno ćemo izvršavati i dopunske selekcije golmana gde ćemo pratiti razvoj i rad mladih golmana iz okoline Bačke Palanke i regiona i pokušati da ih dovedemo u naš klub gde bi dalje nastavili usavršavanje i sam razvoj. Kod nas u omladinskoj školi svaki golman imaće jedan stručan i kvalitetan rad, gde će svakom golmanu mlađih kategorija Bačke biti posvećena maksimalna pažnja i briga, a sve u cilju da se uskoro na golu prve ekipe nađe golman iz omladinskog pogona našeg kluba, što će se nadam se u neko dogledno vreme i dogoditi. – jasan je ambiciozni trener najmlađih čuvara mreže našeg kluba Dejan Samatović.