Naslovna / Vesti / Intervju / Intervju sa Rađenovićem: Super liga nije daleko

Intervju sa Rađenovićem: Super liga nije daleko

Predpraznično raspoloženje iskoristli smo da pitamo šefa stručnog štaba Bačke Dejana Rađenovića da sumira utiske tek završene jesenje polusezone i da nam odgovori na neka naša pitanja koja će svakako zanimati sve simpatizere Bačke, da iz prve ruke od šefa stručnog štaba čuju kako je zadovoljan jesenjim delom sezone, koji su planovi, cilljevi i ambicije “Plavih ” u prolećnom delu sezone u Prvoj ligi Srbije.

Posle nešto lošijeg starta od očekivanog, Uprava Bačke je odlučila da promeni šefa struke, poverenje je ukazala Vama umesto doskorašnjeg šefa struke Trive Ilica. Šta Vas je opredelilo da preuzmete kormilo Plavih u ne baš rezultatski povoljnom trenutku?

– Opredelio sam se za klub koji ima lepu istoriju, za klub koji je bio Superligaš i za ljude koji vode klub i nadao se da možemo da podignemo rezultataski ekipu u čemu smo svi zajedno uspeli.

Preuzeli ste ekipu i igrački kadar koji niste Vi selektirali, pripremali. Koliko je Vama i vašim saradnicima bilo potrebno da sagledate pravo stanje ekipe i započnete neki Vaš sistem rada koji je, čini nam se dao dosta dobre rezultate?

– Trebalo mi je iskreno 3 utakmice da se uverim u kvalitet svakog pojedinca i prema njihovim kareteristikama i u formi kojoj su bili prilagodim sistem koji njima odgovara, a da pri tome uspemo da dođemo do rezultata što na kraju i tabela pokazuje.

Bačka je posle 23. kola i jesenjeg dela sezone na 4. poziciji, moglo je i bolj, a i gore. Ambicije kluba su povratak u Ling Long Superligu Srbije, mesto br. 2 nije daleko?

– Realno mislim da je ovo maksimum, posle svih problema koje smo imali treba da budemo zadovoljni jer smo uhvatili priključak za vodećom ekipom. Ako se budemo dobro pojačali i ako budemo odradili dobre pripreme, u šta ne sumnjam i da nas zaobiđu povrede, Super liga nije daleko.

Zimska pauza je uveliko u toku, na zasluženom ste odmoru (igrači i stručni štab). Uprava kluba radi na dovođenju pojačanja, a i islisnice su aktuelne. Pitanje za Vas je koliko Dejan Rađenović učestvuje u prelaznom roku i sastavljanju ekipe za prolećni deo sezone i napad na Superligu?

– U dogovoru sa čelnim ljudim aktivno učestvujem u dovođenju igrača.

Bačka je u jesenjem delu sezone igrala više defanzivno nego ofanzivno, ali je iz polukontri i kontri često ugrožavala gol protivnika. Preuzeli ste ekipu i logično je da nije bilo puno vremena za eksperimentisanje. Navijači traže ofanzivu, napadačku igru na gol više. Možemo li očekivati napadački fudbal na “Vavi” narednog proleća?

– U pitanju je već i odgovor, naravno da ćemo pokušati da igramo mnogo više napadački nego što je to bilo u proteklom delu, zato i pravimo dopunsku selekciju da bi sve to moglo da se izvede

Čestitka za Novu Godinu i Božić?

– Želim svim ljubiteljima Bačke a i Srpskog fudbala pre svega puno zdravlja u novoj 2020.