Naslovna / Vesti / Intervju / INTERVJU: Marko Bašanović uoči utakmice Bačka – Spartak

INTERVJU: Marko Bašanović uoči utakmice Bačka – Spartak

Pred gostovanje Spartaka ŽK ekipi Bačke narednog vikenda, pitali smo “dojučerašnjeg” igrača “golubova” iz Subotice, a sada levonogog defanzivca “Plavih” Marka Bašanovića šta očekuje od subotnjeg susreta Bačke i Spartaka ŽK.

Marko Bašanović – Foto: Stojan Maleš
Između ostalog pitali smo Marka kako mu je u redovima “Plavih” i šta očekuje od ove sezone i kakve su mu dalje ambicije.

1. S obzirom da si došao iz redova Spartaka u redove Bačke, reci nam reč dve o ekipi Spartaka, o kakvoj se ekipi radi?

Marko: O ekipi Spartaka dovoljno govori tabela, nalaze se na poziciji koja vodi u Evropu. Predvođeni su sjajnim trenerom Veselinovićem koji je odlično ukonponovao ekipu i postižu odlične rezultate.

2. Sa Spartakom si prošao pripreme na Zlatiboru, bio viđen u startnoj postavi „golubova”. U smiraj prelaznog roka došao si u Bačku?

Marko: Nosim lepe utiske iz Subotice. sećaću se samo lepih stvari dok sam nosio dres Spartaka. Sada sam u Bačkoj i moji planovi vezani su samo za ovaj klub.

3. Ako dobiješ šansu da zaigraš od prvog minuta u duelu protiv Spartaka, po tvojoj strani igra najbolji strelac „Golubova” Nemanja Nikolić, kako ga zaustaviti?

Marko: Nemanja je moj dobar drugar, odličan čovek pa tek onda fudbaler. O njemu najbolje govori njegova inostrana karijera igrajući u Rusiji, Kazahstanu, drago mi je da je počeo da se pokazuje i u srpskom fudbalu. Drugarstva na terenu nema, mene interesuju samo tri boda.

4. Odigrano je 15 kola, Bačka je u donjem delu tabele. Možete li ti i tvoji saigrači do “mirne luke” pred plej-aut ili može li Bačka u narednih 15 utakmica i do Llej ofa?

Marko: U Bačku sam došao u 6. kolu, po imenima i kvalitetu igrača nezaslužujemo ovu poziciju na tabeli. Uveren sam u opstanak Bačke u Superligaškom karavanu.

5. Od 5 kola dobili ste i novog šefa stručnog štaba Zvezdana Miloševića, njegovim dolaskom počelo se sa sakupljanjem bodova.

Marko: Da šef je došao u 5. kolu isto kad i ja. Radi se o odličnom čoveku pre svega, odličan trener, vidi se trag rada u inostranstvu. Razmrdao je ekipu, počeli smo sa sakupljanjem bodova i verujem da ćemo iz dana u dan biti sve bolji i bolji i ga ćemo svi zajedno uspeti da ispunimo zacrtani cilj koji je pred nas postavila uprava kluba.

6. Bio si u Radu, Mladosti iz Lučana, Spartaku, a sad si u Bačkoj s kojom imaš ugovor do leta 2018. god. Šta posle isteka ugovora?

Marko: Igrao sam za tri kluba u Super ligi Srbije, sad sam u Bačkoj i svi moji planovi vezani su za klub. Ne zna se šta donosi dan a šta noć, biće kako biti mora. Za sada opstanak sa Bačkom u društvu najboljih a posle videćemo. – završava priču s nama Marko Bašanović.