Naslovna / Vesti / Intervju / IGOR PANTIĆ: Konkurencija je jaka, a tim je motiv još veći

IGOR PANTIĆ: Konkurencija je jaka, a tim je motiv još veći

Igor Pantic dvadesetjednogodišnji igrač sredine terena u januaru ove godine stigao je u redove Bačke kao mlad i perspektivan igrač željan rada i dokazivanja.

Posle šest provedenih meseci u klubu i perioda adaptacije na novu sredinu, čini nam se da bi upravo Igor Pantić mogao da bude jedan od džokera stručnog štaba u borbi za bodove u nastupajućoj sezoni Superlige Srbije.

Igor se trenutno kao i čitava ekspedicija Bačke nalazi u Brzeću na pripremama pa smo ovo kišno popodne i pauzu između dva treninga iskoristili da za sajt kluba uradimo jedan intervju sa Igorom što je on sa oduševljenjem prihvatio.

Igore, u zimskom prelaznom roku pojačao si redove Bačke, kako ti se čini tvoj dosadašnji boravak u klubu?

IGOR: Dolaskom u Bačku za mene je počela nova etapa u mom životu i fudbalskoj karijeri. Klub mi je pružio šansu i podršku u svakom smislu što ga odmah odvaja od ostalih u tom emotivnom smislu.

Trenutno si u Brzeću na pripremama sa ekipom, kako ti se čini rad sručnog štaba, možeš li se nadati većoj minutaži u jesenjem delu prvenstva?

IGOR: Očigledan je pomak u organizaciji treninga i samoj igri u odnosu na predhodni period. Pripreme protiču u radnoj atmosferi i svi segmenti igre su pokriveni odličnom kordinacijom šefa Dejana i njegovih saradnika. Dobijamo korisne sugestije i nadamo se da ćemo to primeniti u toku prvenstva. Što se tiče moje minutaže, tu je stručni štab da proceni. Želja i nada kod mene svakako da poatoji i nadam se da ću iskoristiti svaki dobijeni minut i opravdati očekivanja.

Igraš na poziciji centralnog veznog igrača gde je i najžešća konkurecija u ekipi. Može li se šta naučiti od ovih starijih i iakusnijih saigrača?

IGOR: Iskustvo starijih igrača je od neprocenljivog značaja za nas mlađe i uvek se vodim time da od njih treba učiti. Pozitivno je što oni sami nama pomažu što će dati nadam se dobar rezultat. Konkurencija je jaka, a tim je motiv još veći ukoliko se nametnem uspeh je još bolji.

S obzirom da si stanovnik Bačke Palanke od januara ove godine, kako ti se čini boravak u našem gradu?

IGOR: Dolazim iz Požarevca koji je nešto veći grad, ali ne mnogo, tako da je prelazak i adaptacija na novu sredinu protekla bezbolno. Ono što je na mene ostavilo poseban utisak jeste mirnoća i staloženost kod ljudi sa ovog podneblja u rešavanju nekih kritičnih situacija. Kod nas u Požarevcu su svi puno bučni i tu se razlikuju ta dva mentaliteta gradova.

Igore koji su tvoji planovi za budućnost?

IGOR: Naučio sam da idem korak po korak. Prvo želim da se ustalim u ekipi i pružam odlične partije i tako se odužim čelnim ljudima iz kluba na ukazanom poverenju. Sa njima ce biti doneta dalja odluka o mom radu i daljim pravcima vezanim za moju dalju karijeru. Iz moje perspektive još je rano da razmišljam o tome, moji planovi su isključivo vezani za Bačku u ovom momentu.

Igore, reč dve o navijačima Bačke

IGOR: Navijači Bačke su fenomenalni. Mnogo jak vetar u leđa za sve nas koji smo na terenu i mogu vam reći da znači njihova podrška svima nama. Nadam se da ćemo im ove sezone svojim odličnim igrama vratiti za tu njihovu bezrezervnu podršku celoj ekipi i stručnom štabu. – poentirao je Igor Pantić i time završio ovaj intervju.