Naslovna / Vesti / Intervju / DEJAN ČELAR: Spremni dočekujemo start Super lige

DEJAN ČELAR: Spremni dočekujemo start Super lige

Pred sam start Super lige šef stručnog štaba “Plavih” Dejan Čelar osvrnuo se na urađeno u pripremnom periodu i izneo svoja očekivanja pred novu sezonu Super lige Srbije i gostovanje ekipi Voždovca na “krovu” trznog centra na Dušanovcu.

– Moram da kažem da sam izuzetno zadovoljan urađenim u pripremnom periodu i pripremama koje smo otpočeli 11. juna i gde smo prve dve nedelje imali veliki broj igrača na probi, što je donekle i normalno – rekao je Dejan Čelar na početku razgovora.

– Jednostavno nismo uspeli ranije da odradimo kvalitetan skauting i odaberemo igrače koji bi nas pojačali jer smo se do poslednjeg kola u prošloj sezoni bavili rezultatom i borbi za opstanak u Supr ligi Srbije.

– Neke igrače smo doveli na preporuku, neke smo uspeli gledati pre samog početka priprema. Neki igrači su zadovoljili naše kriterijume i ostali u klubu, a većina nije. Doveli smo neke igrače sa strane koji su imali CV i koji odmah mogu da igraju i sad polako rezimiramo urađeno.- Nasatavlja Čelar…

– Prvenstveno sam zadovoljan uslovima koje smo imali na pripremama u Brzeću, gde smo imali fantastičan teren pored hotela gde smo uspeli da odigramo tri kontrolne utakmice. Prva je bila protiv prvaka Crne Gore Sutjeske iz Nikšića, gde smo odigrali nerešeno 2-2, zatim smo pobedili Radnik iz Surdulice rezultatom 1-0, da bi u utakmici sa ekipom Novog Pazara uspeli u tom jednom poluvremenu da pobedimo rezultatom 2-0 nakon čega je ta utakmica prekinuta mojom odlukom jer ekipa Novog Pazara nije bila na potrebnom nivou zato što je bila isuviše gruba i sklona konfliktu te mislim da je odluka ispravno donešena kako bi zaštitio svoje igrače. Posle toga imali smo još jednu pripremnu utakmicu sa Cementom u Beočinu, neko je naziva “genetalnom probom” a to je za nas još jedan odlično odrađen trening gde smo radili na fiziološkom aspektu igrača koji su odigrali svih 90. min i koji su planirani za prvo kolo. – Pojašnjava šef struke “Plavih”

– Igrači su izkondicionirali neke stvari ali rezultat na toj utakmici je trebao da bude mnogo povoljniji u našu korist jer smo stvorili mnogo šansi i promašili jedanaesterac, ali svakako da je za mene ova provera bila uspešna. Mene je zanimao rezultat i u ovoj utakmici kao što me interesuje u svakoj utakmici, pa čak i na treningu gde jedna ekipa nemože da napravi veliku razliku od druge i gde se traži maksimalan profesionalni odnos igrača na svakom treningu, na svakoj zadatoj vežbi.

– Mislim da će u prvoj utakmici ove sezone na “krovu” protiv ekipe Voždovca izaći po mom sudu najspremnija ekipa u ovom momentu i gde će svi igrači koji se nađu u protokolu za ovu utakmicu imati bezrezervnu podršku stručnog štaba gde verujemo da se sa ovog prvog gostovanja možemo vratiti sa povoljnim rezultatom. – Završava svoje izlaganje za klubski sajt šef stručnog štaba Bačke Dejan Čelar.