Naslovna / Vesti / Intervju / Dane Dukić: Ponosan sam na ove godine u kojima sam nastupao sa Bačkom

Dane Dukić: Ponosan sam na ove godine u kojima sam nastupao sa Bačkom

Posle nešto više od dve i po decenije aktivnog igranja fudbala, Dane Dukić se oprostio od Bačke.

Dane se zahvaljuje svima sa kojima je sve ove godine jurio za loptom i svima onima koji su ga podržavali da izgradi svoju karijeru u kojoj je prošao od Vojvođanske pa sve do Super lige sa svojom Bačkom.

Dukić je svoju karijeru počeo u mlađim kategorijama FK “Sintelon”, nekadašnjem Tekstilcu gde je prošao sve mlađe kategorije, da bio kao jedan od većih talenata prešao u FK “ČSK” a zatim i u FK “Bačka”.

Dane je u više navrata nosio dres Radničkog iz Šida, ČSK Pivare iz Čelareva, ali nigde se bolje nije osećao nego u svojoj Bačkoj od koje je odlučio da se oprosti.

U nastavku pogledajte intervju sa Dukićem…

– Ponosan sam na ove godine u kojima sam nastupao sa Bačkom u drugoj i Super ligi. – rekao je Dane Dukić na početku razgovora za klupski sajt.

Dane Dukić – Foto: Stojan Maleš

– Ali i ništa manje ponosan na dane kada smo igrali u Vojvođanskoj i Srpskoj ligi. Zahvaljujući podršci predsednika kompanije Marjana Rnića, kao i mog komercijalnog direktora Zorana Gašića, omogućeno mi je da nesmetano teniram i nastavim sa igrama. – nastavlja Dane

– Kao i u životu, bilo je lepih i ružnih trenutaka, dobrih i bleđih partija. Iako sam u poslednje vreme ređe nastupao, rastanak mi je teško pao. Da je ranije došao kraj verovatno bih ga lakše prihvatio. Ovako, nakon svih ovih godina, sa sigurnošću mogu da kažem ako ne najteži, sigurno jedan od najtežih dana. Zahvalio bih se klubu,trenerima, saigračima sa kojima sam nastupao, posebno sportskoj javnosti. Aplauz publike, kao najboljeg sudije, najveća je potvrda vrednosti, vrednija od bilo kojih pehara,diploma,izveštaja…

– Kumstva i prijateljstva koja sam stekao najvrednije je što ostaje.  Došao je kraj, ali ne mogu reći definitivno i igračkoj karijeri. U narednim danima razmisliću šta dalje…

Bačkoj srećno! – zaklučio je Dane Dukić koji se na ovaj način oprostio od fudbalskog kluba Bačka.

Danetu Dukiću jedno veliko HVALA za sve ono što je učinio za klub gde je plenio svojim igrama a pogotovo svojim ponašanjem i davao nemerljiv doprinos u ostvarivanju što boljih rezultata FK “BAČKA” .

Nama ostaje samo da kažemo jedno veliko DANE HVALA TI i da mu poželimo puno sreće u daljem životu ma ge bio i šta radio .

DANE SREĆNO!!!