Naslovna / Vesti / Danas održana sednica UO Bačke!

Danas održana sednica UO Bačke!

Danas je održana sednica Upravnog Odbora na kojoj su donete sledeće odluke:

1. Upravni Odbor kluba zakazao je vanrednu sednicu Skupštine Kluba za 30.03.2017. god. u 8 č

2. Predsednik kluba i ceo U.O. predlažu podnošenje ostavke i da se na sednici skupštine bira novo rukovodstvo kluba

3. Da na predlog U.O. Skupština kluba donese odluku o istupanju iz Super lige i zahtev da Marjan Rnić istupi iz svih organa FSS-a jer mi ne pripadamo ovakvom sistemu u kojem je sudija iznad poropisa i nedodirljiv.

4. Da se uputi zahtev TV ARENA za direktan prenos utamice 28. kola Super lige Srbije koja će se igrati 01.04.2017. god u Surdulici između FK RADNIK i OFK BAČKA, kao i za direktan prenos utakmice 29. Kola Super lige Srbije koja će se igrati 09.04.2017. u Bačkoj Palanci između OFK BAČKA i FK NOVI PAZAR.

Nama u Klubu nije najveći problem suđenje Nikolića već način na koji je to radio smejući se u lice igračima, nazivajući ih seljacima, malim ljudima uz opaske tipa: “šta vi hoćete, ja idem da sudim U 17 , vi ste samo prolazna stanica, nema šanse da uzmete ni bod…“

Minut pre kraja utakmice sudija Nikolić je došao do igrača OFK Bačke F. Bajića i rekao mu: “Ti imaš tri kartona, evo ti i četvrti da ne igraš sledeću utakmicu.“

Nadamo se da će ovakva odluka ne samo da zabrine FSS već i UEFA-u. Verovatno će naš postupak naterati sve da shvate da ovo što se radi nije normalno i primereno i da nema unapred dobijenih i izrežiranih utakmica.

Sudijske greške su normalna pojava, ali raditi nešto ovako smišljeno je nedozvoljeno, ne samo po pravilima fudbalske igre, već je krajnje nemoralno i neprihvatljivo po bilo kojem kodeksu ponašanja.

Čovek je pokazao neviđeni cinizam i potcenjivački odnos prema igračima i Upravi i kao prema sportistima i akterima utakmice, ali i kao prema ljudima.

Nadamo se da će naš predlog : Odluka da svi odemo iz Kluba i napustimo takmičenje , doneti dobro našem fudbalu, jer igraće se fudbal u Bačkoj Palanci i u nižem stepenu takmičenja pa bila to Srpska ili Vojvođanska liga.

Jasno je nama iz Kluba da cilj određuje sredstvo, ali ako je sredstvo nedozvoljeno i nečasno , svako njegovo“pokrivanje“ i opravdavanje ga čini etički i moralno ispravnim,a mi se borimo protiv toga.

Jednako bi se loše osećali da je neko ovako sudio u našu korist, niti to tražimo, niti nam to pada na pamet, niti mi ucenjujemo Savez da kazni sudije ove utakmice. To treba da bude odluka sudijske komisije. Nas samo interesuje kakve će posledice izazvati njihove odluke i kakva će se poruka poslati sportskoj javnosti.

Nećemo više izlaziti u javnost sa saopštenjima jer reprezentacija Srbije igra jednu od najbitnijih utakmica u kvalifikacijama sa Gruzijom,a interes reprezentacije nam je iznad klupskog interesa, što ne znači da ovakve stvari treba da se guraju pod tepih.

Skupština kluba je organ koji će odlučiti o daljoj sudbini kluba,upravi kluba,o tome da li nastaviti takmičenje ili ne a na FSS je da se uhvati u koštac sa ovakvim ljudima, koji po našem mišljenju ne pripadaju fudbalu.

Neka nam je svima Bog u pomoći, a za glavnog sudiju ne možemo da kažemo “Oprosti mu Bože, on ne zna šta radi“, jer smo mišljenja da je odlično znao šta i kako radi.