Naslovna / Vesti / Izveštaj / BORAC – BAČKA 1:0 (0:0)

BORAC – BAČKA 1:0 (0:0)

Stadion kraj Morave Gledalaca: 300

Glavni sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac), Pomoćnici: Minić Srđan (Rača), Kurčubić Nenad (Kragujevac)

Kartoni

Borac: Kostić, Marčić, Ignjatović

Bačka: Đurić, Zečević, Stepanović

BORAC: Mišić, Marković, Kostić, Marčić, Ignjatović, Drašković, Marinković, Tijago, Živanović, Jovanović, Mihajlović.

BAČKA: Konovalov, Nikolić, Vidović, Ilić, Đurić, Balabanović, Luković, Makarić, Čeković, Stepanović, Macanović.

Foto: Stojan Maleš

Prvo poluvreme bolje su otvorili gosti iz Bačke Palanke. Igrao se 3. minut kada je posle slobodnog udarca koji je izveo Đurić odbijenu loptu prihvatio Makarić i sa 7-8 metara loptu šutirao preko gola.

Nedugo zatim Igrači Borca uzvraćaju posle odličnog proboja Markovića po desnoj strani, lopta dolazi do Živanovića koji šutira ali Konovalov brani, na odbijenu loptu natrčava Jovanović i šutira preko gola.

Od tog momenta Borac preuzima inicijativu, stvara nekoliko povoljnih šansi preko Tijaga (glavom), Jovanovića i Živanovića, ali je to bilo nedovoljno da se savlada golman Bačke Konovalov.

Bačka je preko Lukovića i Stepanovića pokušavala, uglavnom sa distance, ali je rezultat na poluvremenu ostao kao i sa početka utakmice, nepopularnih 0-0.

Foto: Stojan Maleš

Drugo poluvreme Bačka otvara kolosalnom šansom Lukovća u 49. minutu kada je nešto iskosa izašao oči u oči sa golmanom donaćih Mišićem, odlično šutirao ali je lopta otišla tik pored leve stative.

Nedugo zatim prva gužva na terenu, Borac iz jedne polukontre postiže gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Borac dolazi do prednosti u 66. minutu. Neuspelu ofsajd zamku gostiju koristi napadač domaćih Jovanović i sprovodi loptu u mrežu pored nemoćnog Konovalova.

Do kraja utakmice, Bačka kreće na sve ili ništa, ima terensku inicijativu. Prvo u 72. min opet Luković ima odličnu priliku da poravna rezultat, ali je mreža domaćih ostala netaknuta.

Foto: Stojan Maleš

Do kraja utakmice viđena je odlična borba obe ekipe, ali se rezultat do kraja utakmice nije menjao. Borac – Bačka 1-0.