Naslovna / Vesti / Izveštaj / Baraž za kvalitetnu ligu Vojvodine: FK Kordun – OFK Bačka 0:6

Baraž za kvalitetnu ligu Vojvodine: FK Kordun – OFK Bačka 0:6

U današnjem meču u Kljajićevu naši dečaci su pokazali zašto se s pravom veruje da će ova generacija biti okosnica budućeg prvog tima.

Lepršavom, brzom, preciznom, elegantnom i pre svega sigurnom igrom prezentovali su na pravi način našu školu fudbala koja beleži sjaje rezultate u kontinuitetu.

Danas je zabeležena prva pobeda u baražu za popunu kvalitetne lige Vojvodine. Protivnik je bio FK Kordun iz Kljajićeva, a meč smo dobili sa 6:0.

Krenimo redom.

Od prvog minuta naši dečaci su kontrolisali utakmicu i nisu dozvolili domaćinima da stvore nijednu šansu pred našim golom u prvom poluvremenu. U takvom odnosu snaga na terenu samo se čekao trenutak kada ćemo da postignemo pogodak. Prvi gol pao je u 15 minutu, a već posle 17. minuta bilo je 2:0. Oba gola postigao je Strahinja Role Rokvic. Šanse ispred gola domaćina su se ređale kao na traci, a da su Rokvić, Nemanja Petković, Milan Maksic, Pajkanović, Polić i Nemanja Trifunovic bili prisebniji mogli smo da postignemo još nekoliko golova.

U drugom poluvremenu slična slika. Naši dečaci čuvaju loptu i sigurnom igrom prave desetine šansi pred golom protivnika. Prvi gol u drugom poluvremenu, a treći na utakmici postigao je Slobodan Simić u 47. minutu. Nedugo zatim je ponovo bio u šansi. Zatim je i Petković propustio novu priliku da bi Trifunović u 55. minutu postigao i četvrti gol za našu ekipu. Simiću je još jednom postigao pogodak u 65. minutu, a tačku na sjajnu igru i zasluženu pobedu stavio je Petković iz penala u 70. minutu. Domaćini su u drugom poluvremenu imali jedan šut na naš gol, ali to je bilo sve što su ima naši dečaci dozvolili na meču.

Naš tim je igrao u sastavu: Šarko, Međedović, Štrbac, Grgić, Polić, Karanović, Maksić, Trifunović, Petković, Rokvić, Pajkanović, Maleš, Boškov, Milašinov, Simić i Aćamović, a ekipu su sa klupe vodili Stojković i Jovanić.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo domaćinu FK Kordun za fer i korektnu igru, odličnu organizaciju utakmice i za sjajno gostoprimstvo. Očekujemo ih na našem stadionu u sredu u 18:00 kada se igra revanš utakmica.