Naslovna / Vesti / Izveštaj / Bačka – Zlatibor 1:0 (0:0)

Bačka – Zlatibor 1:0 (0:0)

Gledalaca: 1300
Glavni sudija: Trifković Dejan
Pomoćnici:Milosavljević Nikola i Borović Nikola
Strelci: Nemanja Krstić iz jedanaestrca u 65. minutu
Žuti kartoni: Tomović, Milojević (Bačka) Jovanović, Andjelković, Stamenić (Zlatibor)
Crveni karton: Tomović(Bačka) dve javne opomene

BAČKA: Milojević, Marinković, Tomović, Veselinović, Kostić, Žakula (od 80 min Stojnović), Ratković, Ilić (od 90. min Perić), Milovanović, Obrenović (od 63. min Đorđević), Krstić

ZLATIBOR: Stailković, Jezdimirović (od 81. min Aleksandrovič), Ilić, Nedeljković, Jovanović, Đokić. M. Đokić L. (od 69. min Vulićević), Anđelković, Bojić (od 46. min Stamenić), Glišović, Stojanović

Po hladnom i vetrovitom vremenu, ali na odlično priprepljenom terenom za igru danas su na stadionu Slavko Maletin “Vava” “koplja” ukrstile ekipe, Bačke i Zlatibora u derbiju 22. kola Prve lige Srbije.

Bačka željna nove pobede i nastavljanja niza odličnih rezultata i serija pobeda ušla je u ovaj susret dosta angažovano i borbeno sa namerom da što pre dođe do vođstva i dođe do bitna tr boda.

Nasuprot sebe, puleni šefa stručnog štaba Dejana Rađenovića imali su jednu iskusnu, dobro organizovanu i čvrstu ekipu Zlatibora koja je došla u Bačku Palanku da ostane neporažena, čime bi odbili napade “Plavih” na poziciju br. 2 koju su ipak Zlatiborci mudro čuvali do danas.

U prvih 45 minuta ovog susreta nismo videli gotovo nijedu poluprilike na obe strane čime bi se nagovestila promena početnog rezultata 0-0. Uglavnom se igra odvijala između dva šesnesterca sa dosta čvrstih duela ali bez ijedne prilike za postizanje gola.

Početkom drugih 45 minuta Bačka je krenula agresivnije i krenula je da steže obruč oko gola gostiju Stailkovića, te je u 65. minutu posle opravdano dosuđenog jedanaestrca Nemanja Krstić uspešno izveo najstrožu kaznu i doveo Bačku u vođdstvo od 1-0.

Od tog momenta Zlatiborci su kenuli nešto agresivnije, stvorili nekoliko polu priilika za postizanje gola, ali je “bedem” Bačke bio nepopustljiv, te su “PLAVI” zasluženo došli do nova tri boda i mesta br 2.

BRAVO PLAVI !!!