Naslovna / Vesti / Izveštaj / Bačka – Vojvodina 0:0

Bačka – Vojvodina 0:0

Stadion: Slavko Maletin Vava
Gledalaca: 3250
Glavni Sudija: Stojilković Igor (Beograd)
Pomoćnici: Stojković Uroś (Beograd), Mihajlović Milan (Beograd)
Žuti kartoni: Radinović, Makarić, Mićić, Kostić, Zogović (Bačka), Rockov, Antić, Zlomić. (Vojvodina)

BAČKA: Zogović, Bjeloš, Grabež, Ilić, Spremo, Kostić (od 48′ Arsić), Radinović (od 80′ Kojić), Đorić, Mićić (od 65′ Trivunović), Makarić, Čeković

VOJVODINA: Rockov, Antić, Arsić (od 62′ Mesarević), Lazarević, Gojkov (od 85′ Bjedov), Saničanin, Milojević, Đurić, Graovac, Gajić (od 73′ Đuričin)

Večeras je u Bačkoj Palanci na stadionu Slavko Maletin “Vava” odigran Vojvođanski derbi između Bačke i Vojvodine pred nešto više od tri hiljade ljubitelja fudbala po idealnim vremenskim uslovima za igru i odlično pripremljenom terenu.

Da će ovo biti borbena i neizvesna utakmica videlo se od prvog minuta.

Oba tima su ušla agresivno u meč i već u 3. minutu susreta viđena je prva “čarka” u kojoj su učestvovali igrači obe ekipe posle verbalnog duela Lazarevića i Mićića. Prvi pokušaj  na utakmici imali su gosti u 11. min kada je Antić šutirao sa 15 metara, ali je Zogović bio na mestu. U 13. minutu Mićić i Grabež su kombinovali po desnoj strani, da bi posle idealnog centaršuta Grabeža Spremo odlično šutirao, ali je njegov šut završio je pored desne stative gola Rockova.

U 15. minutu Makarić pokušava sa 15 metara ali je Rockov siguran. U 37. minutu kolosalna šansa za Bačku. Mićić je odlično prošap po desnoj strani, uputio oštar centaršut na peterac, ali Damir Čeković nije stigao do lopte. U 42. minutu Đorić je izveo  korner, najviši u skoku bio je Grabež, odlično šurirao glavom ali je za malo bio neprecizan. To je ujedno bila i poslednja prilika u prvih 45 minuta, tako da se na odmor otišlo bez golova Bačka –  Vojvodina 0:0.

Tek što je počelo drugo poluvreme Spremo je pokušao sa 20 metara, odlično šutirao ali je Rockov bio na mestu. U 59. minutu odličan pokušaj Radinovića čiji je šut otišao tik iznad prečke.

Od 62. minuta “Voša” preti ali Zogović u dva navrata bravurozno interveniše i spašava svoj gol. U  67. minutu kolosalna śansa za Bačku koju ne koristi Arsić.

Odlična utakmica, dosta tempa, duela i dobrih poteza ali falili su golovi.

Bačka – Vojvodina 0-0 to je epilog ovog komšijskog derbija. Na kraju možda je epilog ovog pokrajinskog derbija i najrealniji.