Naslovna / Vesti / Izveštaj / BAČKA – RAD 1:0 (1:0)

BAČKA – RAD 1:0 (1:0)

Stadion: Slavko Maletin “Vava”

Gledalaca: 2300
Glavni sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)
Pomoćnici Petrović Nemanja (Užice), Pavlović Slobodan (Užice)

Strelci: 1-0 Mićić 38. min
Žuti kartoni: Jovanović, Makarić, Mladenović (Bačka), Ljubinković, Ignjatijević, Petrović (Rad)

BAČKA: Zogović, Jovanović, Ilić, Bjeloš, Radinović, Pantić M. Mićić (od 90+4 min Cvetković), Gavrić (od 78. min Djorić), Mladenović, Spremo, Makarić (od 85. min Katanić)

RAD: Marković, Ignjatijević, Bainović, Marinković (od 71. min Živković), Šipčić, Petrović, Vico, Mladenović
Ljubinković, Jović, Lutovac.

Svako ko je večeras došao na stadion Slavko Maletin “Vava” mogao je da prisustvuje jednoj pravoj prvenstvenoj, borbenoj i punoj inteziteta utakmici sa dosta duel igre i lepih akcija.

Ekipa Bačke je u tri poslednja susreta osvojila samo jedan bod i pobeda joj je bila preko potrebna za popravljanje bodovnog salda, dok je ekipa Rada u tri poslednja susreta osvojila šest bodova i na stadion Slavko Malrtin “Vava” došla da proba da nastavi niz dobrih igara i rezultata.

Energičan početak na obe strane. Prvu priliku da ugrozi gol protivnka imala je ekipa Rada već u 2. minutu kada je Jović probio po levoj strani ušao u kazneni prostor i suštio se ka Zogoviću, međutim čuvar mreže Plavih odlično interveniše. U 12. minutu ponovo preti Rad, Zogović odličan.

Rad bolji u uvodnim minutima utakmice, u 16. minutu Mladenović Bogdan šutira iskosa sa leve strane ali je njegov šut završio pored desne stative Zogovićevog gola. Od tog momenta “Plavi se bude”, igraju angažovanije i pokušavaju da ugroze gol Markovića. U 23. minutu Spremo prolazi po levoj strani i centrira ka Gavriću koji odlično skače i šutira glavom, Marković siguran. U 30. minutu pokušava Radinović sa 25 metara ali je njegov šur završio poreg gola. Odmah uzvraćaju gosti odličnim udarcem Petrovića sa 17 m ali je lopta prohujala tik pored desne stative Zogovićevog gola.

U 36. minutu prva prava šansa za Bačku. Spremo je odlično probio po levoj strani i zavrnuo odličnu oštru loptu kroz peterac ali se Makarić i Mićić nisu nalazili na pravom mestu. Rad uzvraća odličnim napadom i šutem Lutovca koji pogađa levu stativu Zogovićevog gola.

Kako nepisano fudbalsko pravilo nalaže, promašiš idealnu šansu sledi kazna.

Igrao se 38. minut kada je Luka Mićić doveo Bačku u vođstvo od 1-0 na opšte oduševljenje nešto više od 2000 ljubitelja fudbala i navijača Bačke.

U 43. minutu Marinković pokušava iz slobodnog udarca međutim njegov šut završava viaoko preko prečke Zogovićevog golo. Ovo je ujedno bila i poslednja prilika u prvih 45 minuta. Bačka- Rad 1-0.

Početkom drugih 45 minuta igra se rasplamtala. Prvi ozbiljniji pokušaj je imala ekipa Bačke u 55. minutu kada je posle jedne polukontre domaćih Makarić odlično šutirao sa 25 metara ali je lopta prohujala pored desne stative Markovićevog gola. Bačka igra bolje, konkretnije, više drži loptu u posedu i steže obruč oko gola gostiju.

U 64. minutu odlična akcija “Plavih”, Mladenović je odlično uposlio Gavrića koji šutira iz poluvoleja ali preko gola. U 67. minutu vezni fudbaler Rada Bogdan Mladenović odlično šutira sa 25 metara ali je za malo bio neprecizan.

U nastavku utakmice se igralo između dva šesnesterca. U 76. minutu Bainović odlično šutira sa 35 metara od gola Zogovića ali njegov šut završava preko prečke gola domaćih. U 79. minutu odličan volej udarac je uhvatio Radinović iskosa sa 13 metara i zamalo bio neprecizan. Minut kasnije Rad uzvraća preko Petrovića, Zogović odlično interveniše. U 81. minutu posle prekida za Bačku Pantić za 12 metara šutira ali na gol liniji pogađa Bainovića koji sprečava pogodak. Zogović posle kornera gostiju budan i hvata jednu tešku loptu čime pokazuje budnost i odličnu koncentraciju.

Do kraja susreta ništa se značajnije nije dešavalo na terenu tako da je Bačka golom Luke Mićića u 38. minutu došla do pobede i nova tri boda. Bačka – Rad 1-0

P