Naslovna / Vesti / Bačka oštećena na utakmici sa Radom!

Bačka oštećena na utakmici sa Radom!

Povodom spornih situacija na posednjoj utakmici koji je naš klub igrao protiv ekipe Rada, smatramo da je potrebno da se oglasimo jer smo drastično oštećeni i da nam je u ovom susretu protiv direktnog komkurenta u borbi za opstanak u Superligi Srbije onemogućeno da se ravnopravno borimo za bodove.

Raspored igrača u momentu kada lopta pogađa u glavu našeg igrača

Sporna je situacija kod po nama i našim navijačima regularnog pogotka koji je postigao naš igrač Nikola Radović u 77. minutu susreta, gde se lopta od našeg igrača Gavrića (br 27) odbija do Nikole Radovića (11) koji loptu šalje u nebranjenu mrežu za poravnanje rezultata na 2-2.

Momenat kada glavni sudija Brdar pokazuje na centar

Glavni arbitar ovog susreta Ilija Brdar pokazuje na centar, dok je zasavica pomoćnog sudije Dejana Petrovića ostala spuštena (što se vidi i na fotografijijama).

Detalj kada se jasno vidi u kom je položaju zastavica pomoćnika

Zatim se gostujući igrač Rada Vladimir Volkov zaleće ka prvom pomoćniku Dejanu Petroviću gde mu se priključuju i ostali saigrači, kao i navijači gostiju koji su bili smešteni na istočnoj tribini.

Momenat kada igrači Rada bukvalno opkoljavaju Petrovića

Posle ubeđivanja gostujućih fudbalera i navijača, pomoćni arbitar Petrović na opšte iznenadjenje svih na stadionu podiže zastavicu i označava ofsajd pozciju i poništava pogodak Radovića što glavni arbitar ovog susreta Ilija Brdar uvažava i poništava isti.

Druga sporna situacija je prekršaj u kaznenom prostoru gostiju nad našim igračem Nebojšom Gavrićem (br 27) gde smo mi i publika na stadionu uvereni da je prekršaja bilo i da je glavni arbitat ovog susreta Ilija Brdar morao da pokaže na kaznen udarac.

Ove dve situacije nam jasno govore i stavljaju do znanja da je naš klub u ovom susretu oštenjen odlukama sudijske trojke za koje smatramo da su donešene sa jasnom namerom da se nanese šteta našem klubu i da se spreči eventualni trijumf našeg kluba kojim bih gotovo sigurno obezbedili opstanak u Superligi Srbije.