Naslovna / Vesti / Izveštaj / BAČKA – NOVI PAZAR 1:0 (1:0)

BAČKA – NOVI PAZAR 1:0 (1:0)

Stadion: Slavko Maletin „Vava„

Gledalaca: 2500

Glavni sudija: Milorad Mažić (Vrbas) Pomoćnici: Milovan Ristić (Beograd) Dalibor Đurđević (Kruševac)

Strelci: 1:0 Bizmark u 32. min

Žuti kartoni: Balabanović (Bačka), Tasić (Novi Pazar)

BAČKA: Konovalov, Nikolić Bajić (79. min Klisura), Ilić, Mijić, Varga, Luković (72. min Makarić), Trivunović, Bizmark (65. min Švonja), Balabanović, Bošković

NOVI PAZAR: Budaković, Vasilić, Ignjatović, Tasić, Vusljanin (od 72. min Perović), Knežević, Đoković (od 46. min  Sinđić), Plavšić (od 62. min Krstić), Milošević, Marković.

FOTO: Stojan Maleš

Danas je na stadionu Slavko Maletin „Vava„ svaki iskren i pravi simpatizer kluba iz grada sa leve obale Dunava pre početka meča strepeo za konačan ishod ove utakmice.

Međutim, igrači Bačke su ušli u utakmicu rešeni da daju maksimum i osvoje tri boda i odličnom igrom tokom svih 90 min uspeli u svojoj nameri i na oduševljenje svih prisutnih na stadionu Slavko Maletin “Vava” zabeleže trijumf vredan možda i opstanka u Super ligi.

Prvi su zapretili gosti već u 3. min, odlično je šutirao Plavšić sa distance Konovalov kroti taj udarac.

Prvo uzbuđenje pred golom gostiju viđeno je u 13. min kada je Bajić izveo slobodan udarac sa nekih 25 metara ali je Budaković bio na mestu.

Domaćin preuzima inicijativu i prvo Balabanović ne koristi idealnu šansu, šutira glavom sa 5 metara pored leve stative Budakovića. A onda eksplozija oduševljenja na “Vavi”!!! Napad domaćih po desnoj strani, Luković je milimetarski preciznim šutem centrirao Bizmarku, fudbalskim žargonom rečeno u trepavicu za 1-0. Igrao se 32. min.

Od tog momenta domaćin drži sve konce u svojim rukama, stvara šanse, igra dinamično i dominira terenom. U drugih 45 min Bačka delom prepušta inicijativu gostimam ali gosti nisu uspeli da upute nijedan ozbiljan udarac ka golu Konovalova.

Milorad Mažić je odsudio ovu utakmicu toliko lako, rutinski i pokazao je još jednom zašto je u samom evropskom kremu sudija pod okrivljem UEFA i FIFA.

Bačka zasluženo osvaja tri boda i odmiče sa dna tabele sa odličnim izgledima da sačuva Superligaški status.

Još jednom bravo za igrače Bačke i zahvalnost uprave kluba navijačima koji su došli da podrže ekipu Bačke i pomognu u nameri da se ostvari vrlo važna i značajna pobeda.

FOTO: Stojan Maleš
FOTO: Stojan Maleš
FOTO: Stojan Maleš
P