Naslovna / Vesti / Izveštaj / Bačka – Mladost 1:0 (0:0)

Bačka – Mladost 1:0 (0:0)

Stadion: Slavko Maletin Vava

Gledalaca: 600

Glavni sudija: Petković Nemanja (Beograd)

Pomoćnici: Stanojević Bojan, MIŠKELJIN Miloš

Strelci: 67. min 1-0 Balabanović

Žuti kartoni: Varga, Klisura Makarić, Vidović (Bačka), Jovanović, Šatara Pavlović (Mladost)

OFK BAČKA:Konovalov, Nikolić, Ilić, Bajić, Klisura, Varga, Balabanović, Trivunović (od 91. Mijić), Luković, Stavrić (od 83. Vidović), Bizmark (od 77 Makarić)

MLADOST:Krznarić, Milošević B, Protić (od77. Odita), Milošević I.Šatara, Pejović, Tumbasević, Radivojević, Jovanović, Bojović, Gavrić.


U okviru 25. kola Super lige Srbije u Bačkoj Palanci na stadionu Slavko Maletin Vava po teškom i raskvašenom terenu viđena je jedna rovovska borba dve prave takmičarske ekipe.

Gosti iz Lučana, ekipa Mladosti bolje je otvorila utakmicu i preko raspoloženog Saše Jovanovića pripretila već u 6. min posle odličnog prodoraTumbasevića po desnoj strani.

Domaćin OFK Bačka u meč je ušla u grču i kako se utakmica zahukzavala domaćin je bio agilniji ali nedorečen i uglavnom sa distance pteko Lukovića i Stavrića pokušavao da iznenadi nezaposlenog Krznarića golmana gostiju. 

Na poluvreme se otišlo najnepopuranijim rezultatom 0-0. 

U drugih 45. min Bačka bolje otvara igru i stvara tri prilike za gol preko Apije Bizmarka ali se rezultat na semaforu nije promenio. 

Igrao se 67. min kada je Bačka došla do prednosti. 


Odličnu akciju Trivunovića i Apije na efektan način završava Milorad Balabanović za 1-0.


U 73. min kolosalna šansa za Jovanovića koji posle gužve u šesnaestercu domaćih njegov udarac sa peterca završava na desnoj stativi gola Konovalova.

U 83. min tek što je ušao u igru umesto Stavrića,  Vidović je šutirao sa nekih 16 metara tik preko prečke gola Krznarića.

Milan Makarić rezervista Bačkopalančana mogao je da stavi tačku na ovaj meč prvo je u 87. min imao kolosalnu šansu da podupla vođstvo domaćih, izašao je oči u oči sa Krznarićem međutim kapiten Mlsdosti bravurozno interveniše, da biminut kasnije šutirao sa petnaestak metara preko gola.

BAČKA zasluženo osvaja tri boda i sve je bliža opstanku u Super ligi. Danas je odigrala hrabro i bila nagrađena za to.

BAČKA – MLADOST 1:0