Naslovna / Vesti / Izveštaj / Bačka – Javor 4:0 (3:0)

Bačka – Javor 4:0 (3:0)

Stadion: Slavko Maletin „Vava“

Gledalaca: 2000

Glavni sudija: Zoran Široki (Smederevo)

Pomoćnici: Petrović Oliver (Niš) Stojanović Ivica (Alekcinac)

Strelci: 1-0 Bjeloš 9. min iz jedanaestrca, 2-0 Mićić u 18. min 3-0 Luković u 38. min 4-0 Mićić u 69. min

Žuti kartoni: Eliomar, Maričić, Amanović, Sević (Javor) Đorić, Radinović (Bačka)
Crveni karton: Eliomar Silva (druga javna opomena)

BAČKA: Jevrić, Ilić, Bjeloš, Varga, Bajić F. Trivunović (od 71. min Šarac), Bajić M, Luković (od 78. Dimitrijević), Mićić, Đorić, Radinović

JAVOR: Đogatović, Amanović, Cvetković (od 81. Maričić), Crnomarković, Marčić (od 61. Sević), Mrkaić (od77. Marković), Ristovski, Panić, Eliomar, Herve Baston, Karišik.

Svako kome je Bačka prirasla uz srce i ko je navijač i simpatizer PLAVIH pojavio se danas na stadionu Slavko Maletin Vava da da podršku četi šefa stručnog štaba Dejana Čelara, da u direktnom duelu sa ekipom Javor Matisa proba da zadrži tračak nade opstanka u Super ligi Srbije, a to se moglo uraditi samo pobedom nad gostima iz Ivanjice.

I URADILO SE!

Bačka je danas demonstrirala silu u odnosu na anemične goste iz Ivanjice. Odlična igra Plavih pred oko 2000 gledalaca po kišovitom vremenu, ali i odlično pripremljenom terenu za igru najbonji su pokazatelj da ova ekipa Bačke zaslužuje Superligaški status i naredne sezone.

Od prvog minuta puleni trenera Dejana Čelara zaigrali su ofanzivno, brzo i tečno i po prvom zvižduku glavnog arbitra Zorana Širokog jasno stavili do znanja gostima iz Ivanjice ko je gazda na terenu.

Bačka je povela iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, a siguran egzekutor sa bele tačke bio je kapiten Plavih Miroslav Bjeloš.

Već u 18. minutu na semaforu je stajalo 2-0 za domaće. Mićić je nadmurio iskusnog Đogatovića i iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu.

Gosti iz Ivanjice ni jednom nisu pripretili domaćem čuvaru mreže Nemanji Jevriću u prvih 45. minuta što dovoljno odslikava stanje na terenu. U 38. minutu probudio se i Luka Luković koji je iz mrtvog ugla uhvatio Đogatovića na spavanju i loptu poslao u bliži ugao sa sigurno vođstvo Plavih od 3-0 što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugih 45. minuta igrači Bačke su čuvali stečeno vođstvo sigurnom igrom u polju s tim što je Luka Mićić u 69. minutu ukrao jednu loptu na polovini terena, suštio se ka Đogatoviću i u maniru rasnog strelca postavio konačan rezultat utakmice Bačka Javor 4-0 za opšte oduševljenje 2000 simpatizera na Vavi.

Za današnju igru i rezultat samo reči hvale! Bačka se nada, Bačka može, Bačka ume da izbori opstanak u Super ligi Srbije.

BRAVO PLAVI!!!