Naslovna / Vesti / Izveštaj / Bačka – Čukarički 2:4 (1:4)

Bačka – Čukarički 2:4 (1:4)

Stadion: Slavko Maletin „Vava„

Gledalaca: 700

Glavni Sudija: Čolović Dragan (Raška)

Pomoćnici: Jovanović Vladimir (Čačak), Kurčubić Nenad (Kragujevac)

Strelci: 0-1 7. min S.Jovanović, 1-1 17.min Bajić, 1-2 Kajević 26. min, 1-3 Obradović 33. min, 1-4 Obradoović u 41. min, 2-4 Balabanović 87. min

Žuti kartoni: Pajović (Čukarički)

OFK BAČKA: Konovalov, Nikolić, Bajić, Ilić, Klisura, Vidović, Balabanović, Makarić,(od 66.min Ivković), Luković, Macvanović (od 46. min Stepanović), Mijić(od 39. min Zečević)

FK ČUKARIČKI: Pajović, Bogosavac, Đurić, Kajević, Srnić, Docić (od 68. min Regan), Radonjić, S. Jovanović (od 58. min Čalić), P. Jovanović, Matić, Obradović

Foto: Stojan Maleš
Danas se očekivao pravi spektakl na “Vavi” i po izuzetnim uslovima za igru očekivalo se da domaća ekipa Bačke da sve od sebe kako bi savladala izuzetnu ekipu Čukaričkog i tako sa nova tri boda obezbedi opstanak u Super ligi.

Međutim, Čukarički je došao u Bačku Palanku i po svemu viđenom održao pravi fudbalski čas ekipi Bačke.

Podmlađena ekipa gostiju je već na startu utakmice dala svima do znanja ko je gazda na terenu.

Igrao se 7. min a već je bilo 0-1! Jednu loptu na sredini terena Radonjić “krade” igračima Bačke, šalje pas ka Saši Jovanoviću koji izlazi sam ispred Konovalova i rutinski plasira loptu u mrežu.

U 14. min golman gostiju u kaznenom prostoru ruši Balabanovića gde sudija Čolović pokazuje na belu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Filip Bajić koji poravnava rezultat na 1-1.

Od tog momenta “Brđani” preuzimaju igru i sa tri ekspresna gola iz školskih i brzih akcija na odmor odlaze sa ubedljivih 4-1.

Strelci za “Brđane” bili su Obradović (dva puta) i Kajević.

Bačkopalanačka publika izrazila je veliko nezadovoljstvo igrom domaće ekipe te je nekolicina navijača napustila stadion i pre završetka prvog dela susreta.

Foto: Stojan Maleš
Igrači Bačke su na terenu delovali anemično, bezvoljno, bezidejno te nisu imali nikakvu šansu da budu u najmanju ruku dostojan rival Čukaričkom.

U drugih 45. min igralo se između dva šesnesterca.

“Brđani” su smanjili tempo, spustili loptu i čekali da sudija Čolović označi kraj meča.

Bačka je polušavala da igra, a jedino vredno pomena je pogodak Balabanovića u 87. minutu za konačnih 2-4.

Foto: Stojan Maleš
Ova utakmica je pokazala da igrači Bačke moraju imati mnogo bolji pristup igri na terenu ako žele da očuvaju Superligaški status, jer se i danas videlo da je Čukarički mnogo ozbiljnija i kvalitetnija ekipa u ovom momentu.

U Bačkoj moraju da se prestroje u kolosek koji vodi ka opstanku, pre toga izanalizirati poslednje igre suzbiti redove i pokušati opstati u eliti, ili se pomiriti sa činjenicom da u ekipi Bačke ima igrača koji nepokazuju dovoljan kvalitet za igranje u Superligaškom društvu.

Ostaje gorak ukus posle današnjeg poraza od mnogo bolje i kvalitetnije ekipe Čukaričkog.

P