ВЈЕШТИЦА: „Удахнућемо нову енергију клубу довођењем младих играча“

Првенствена пауза је у току, ускоро и званично почиње прелазни рок. Ближе нам се Новогодишњи празници, али у Бачкој нема паузе!

У клубским просторијама свакодневно се састаје одређена група људи која је задужена за функционисање клуба и сваки дан рад на томе да клуб напредује у сваком погледу. Свако даје свој допринос у одређеном делокругу рада.

У наставку погледајте један краћи интервју са директором клуба Лазаром Вјештицом.

– Тешић и ја имамо заједно сто година у фудбалу што нас квалификује за одабир и селекцију играча који су потребни клубу. рекао је директор клуба Лазар Вјештица и наставио.

– Вредним радом, свакодневним преговорима са играчима које смо од раније селектирали тј „бацили око на њих“ сада смо само започели реализацију. – Појашњава Вјештица који не воли пуно да прича, али воли да предано ради на довођењу играча.

Лазар Вјештица

Која је тајна Вашег успеха?!

– Тајна мог успеха је што сам увек расположив за клуб од раног јутра до касних вечерњих сати сам посвећен нашој Бачкој и ево већ преко 50 година сам ту. Имам све записано од играча, тренера, управе, економа, од ранијх пионирских дана па све до данас. Надам се да ће ми се испунити сан и да ће Бачка постати стабилан суперлигаш, јер оно што моја генерација није успела, да игра Супер лигу, сада сам као технички директор и тренер успео и то ме радује јер се никада нисам предавао, а сећам се дечачких дана када сам почео да играм и када ми је мама зато што сам играо фудбал и почео да изостајем из школе секиром исекла нове копачке. Ни тада нисам одустао већ сам наставио да тренирам и ево данас сам технички дирекор у клубу који игра Супер лигу.

Редак је овај ентузијазам, али само потрвђује правило да посвећеност доноси резултат!

– Бачка је ИНСТИТУЦИЈА, не само овог града већ и фудбала на територији свих земаља бивше СФРЈ и њена традиција јој даје основа да буде овде где је сада, поготово што смо успели да из традиције укомпоноване са знањем, искуством, вољом, посвећеношћу и поверењем уз направљени стратешки план идемо путем који даје врхунске резултате.

Како видите нашу публику?

– Што се тиче наше публике, она је нама 12. играч и даје подршку и мотивисаност, а и добро се разуме у фудбал и играчки кадар. Чињеница је да најмање 5% свих становника Бачке Паланке дође на наш стадион и гледа утакмице по чему смо у самом врху српског фудбала, јер замислите, Београд има 2 милиона становника и да 5% дође да гледа Звезду или Партизан то би било 100.000 навијача или Војводину у Новом Саду да гледа 5% становника, сигруно било око 20 – 25.000 људи.

– Зато ми сви у клубу водимо рачуна о нечемо што сви мисле да су ситнице, али од тих ситница ми склапамо коначан мозаик.
Тачно се зна ко има која задужења и шта ко треба да ради да би клуб функционисао онако како је планирано и замишљено.

– Покшаћу да у наредним данима закажем пријатељске утакмице са нашим спортским пријатељима из Хрватске, Осјеком и Динамом (Цибалијом) из Винковаца, као и Радником из Бијељине и наставимо пријатељства која су на жалост прекинута у сукобима и отцепљењима тих држава из СФРЈ.

– Фудбал посматрам као ривалство а не као противнике. У својој каријери више сам научио из пораза него из победа и у томе лежи моја снага у предлагању и доношењу одлука. Код нас у Бачкој нико се од играча не фаворизује, већ се у тим искључиво улази тренигом и једино је терен меродаван, а на стручном штабу је само да препознају ко то у датом моменту најбоље и најкорисније ради за екипу.

– Хвала Општини и председнику Шушници као и нашој целој управи што су се договорили и што ће светло са рефлекора врло брзо у 2017.г. осветлити наш стадион.

– Хвала свим нашим играчима, тренерима, економима, медицинском особљу, навијачима, средствима медија који су нас све ове године подржавали и препознали зацртани пут којим идемо а свима, поводом Новогодишњих и Божићних празника желим пуно здравља, среће , љубави и успеха на свим пољима. – завршава овај разговор директор Вјештица на себи својствен начин.

Updated: 27. децембра 2016. — 11:55
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media