Екипа која је обезбедила опстанак Бачке у Супер лиги Србије

САОПШТЕЊЕ: Бачка је клуб са традициом и реномеом, који се не бави нечасним радњама!

Јуче је у готово свим домаћим медијима одјекнуо наслов око наводног новог скандала у домаћем фудбалу.

Интернет портали су пренели, тј цитирали Мирка Поледицу, председника Синдиката професионалних фудбалера “Независност”, који је на свом Твитер налогу већ „решио првенство“ :

– Крај сезоне, Звезда првак, Партизан други, испадају Нови Пазар и Бачка. Тако су одлучили ови моћни и немојте се нервирати. Спортски поздрав – написао је Поледица на Твитеру.

Поводом овакве „паушалне“ изјаве, какву очигледно једва дочекају поједеинци и касније је злоупотребе на многобројне начине, фудбалски клуб Бачка даје званично саопштење за јавност:

– Бачка је клуб са традициом и реномеом. Клуб никада није био нити ће бити у тим нечасним радњама око намештања утакмица, инсуниација нити подкусуривања у Српском фудбалу. – рекао је Стојан Малеш испред фудбалског клуба Бачка и наставио…

– Сви у клубу сматрамо да је изјава Мирка Поледице неодговорна с обзиром да је он председник синдиката председник Синдиката професионалних фудбалера “Независност”, да је ту да штити играче а не да буде „Пророк“, да се бави предвиђањима ко ће бити први а ко ће испасти из лиге. – jасан је Малеш

– Бачка је своје бодове освојила поштеном игром и залагањем на терену,  Бачка никада неће учествовати у нечасним радњама и до краја ће се борити поштено за сваки бод, а поготово нећемо бити део произвољних манипулација. Клуб такође најискреније „моли“ Мирка Поледицу да се бави правима професионалних играча и да наш клуб несврстава у било какве манипулације и да нам унапред „ставља етикету“ у нашој дебитантској сезони у Супер лиги Србије.

– Наш клуб има најискренију и најпоштенију сарадњу са ФСС и ФСВ. Нико из ФСС и ФСВ се према нама није односио подцењивачки, злонамерно нити тенденционо те ни у једном контакту нисмо видели ни најмању, па чак ни скривену жељу од ових људи да нас избаце из лиге. Наравно да се у фудбалу десе ситуације да и судије погреше, али и они су само људи и актери утакмице и ми из клуба никада нисмо видели да то раде са намером већ су то само ненамерне грешке.

– Код нас у крају кажу „сто бабица, килава деца“ а зато је кажем нека се свако бави оним за шта је задужен у клубу, савезу , судијској, тренерској организацији. То је прави пут, јер шта би се десило када би ја почео да лечим играче и умислим да сам лекар а не неко ко је задужен за тотално други посао. Струка напред а „душебризници, пророци стоп“ у противном најбитнија споредна ствар на свету, његово величанство фудбал – нема смисла. – закључује Стојан Малеш.

Updated: 22. децембра 2016. — 09:25
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media