Омладинци ОФК Бачке победили суботичане 4:0

Омладинци ОФК Бачке ,,РАЗМОНТИРАЛИ“ суботичане ,4:0

Одлазећи на гостовање у Суботицу екипи Бачке 1901. очекивали смо још један тежак и неизвестан меч са једним од претендената на прво место. Али тако нису мислили и наши момци,који су одржали јавни час фудбала вршњацима из Суботице. Фантастично издање нашег тима, брза,течна ,агресивна и надасве интелигентна игра наших момака.


Кренимо од почетка. Већ у 2. минуту прва шанса за наш тим. Стеван Човић улази са десне стране у казнени простор упућује шут ка голу али га голман крајњим напором зауставља. 5. минут иста ситуација само сада са леве стране нашег напада ,Марко илеш улази у казнени простор упућује шут ка голу али и овога пута голман домаћих излази као победник. Али не и у 8. мин. мат у три потеза. Миљан Глувић осваја лопту на нашој половини и брзо упошљава Марка Илеша који се налазио на половини терена ,он прима лопту и бежећи свом чувару долази до саме корнер заставице и одатле упућује фантастичан центаршут у срце шеснеастерца где на 5 метара од гола Душко Пандуров скаче и прелепим ударцем главом закуцава лопту у мрежу за 0:1 акција за уџбенике.

Наш тим наставља да доминира и већ у 15. минуту дуплирамо предност. Душан Рађеновић шаље одличан дубински пас ка Вељку Будисављевићу ,он прима лопту на неких 15-16 метара од гола бежи својим чуварима ,излази сам пред голмана и рутинерски му кроз ноге шаље лопту у гол за 0:2.

Навијачи нису ни сели на своја седишта а већ је било 3:0 за наш тим.играо се 17. минут када је Душко Пандуров додао лопту Вељку Будисављевићу, овај креће ка голу суботичана и онда мајсторски лобом упошљава Бориса Жигмунда који сам избија пред голмана а он у покушају да га заустави прави прекршај и судија показује на белу тачку. Сигуран Извођач пенала је био капитен Стеван Човић.

Није био ни 20. минут а све је већ било решено.Наши момци настављају да играју и стварамо још пар одличних шанси али не постижемо више голова до полувремена. Домаћин је имао само једну стопостотну шансу у 40. минуту када је један играч домаћих прошао по крилу и послао повратни пас у наш шеснеастерац нападач Бачке 1901 упућује снажан шут али скоро на гол линији је успео да га изблокира Бојан Глувић тако да се на одмор отишло са 3:0 за наш тим.

У друго полувреме домаћи играчи улазе нешто агилније али то није било довољно да иоле озбиљније угрозе наш гол, напротив ми опет стварамо одличне шансе а једну у 65. минуту и користимо. Стеван Човић уз помоћ Николе Варге одузима једну лопту у нашем казненом простору креће у напад ,пролази једног па другог играча који уклизавањем покушавају да му одузму лопту ,и онда фантастичан пас у дубину ка Душку Пандуровом који као брзи воз креће ,прескаче једног играча домаћих и улази у казнени простор искоса са десне стране, долази до петерца и неодбрањивим шутем шаље лопту у мрежу за 0:4.

До краја још неколико прилика за наш тим (Пандуров, Баланго, Варга Глувић Б.) али резултат остаје непромењен.
На крају све похвале за цео тим ,за изваредну игру и ангажованост у обављању тактичких замисли и задатака датих од тренера Јованића.

Само једна опаска на крају ,надамо се да све ове (заслужене) похвале неће уљуљкати наше момке да не помисле да су већ ,,прави“ играчи,још пуно рада и зноја има до тога ,а за сада су на правом путу.

За наш тим су наступили: голмани Жупић Кристијан, Дражић Милош,играчи, Глувић Бојан,Будисављевић Вељко,Варга Никола, Царић Михаило,Глувић Миљан,Жигмунд Борис,Рађеновић Душан,Пандуров Душко,Човић Стеван цап.,Илеш Марко,Баланго Саша,Дробњак Вукашин, Радичић Душко, Аћић Филип,Боројевић Марко ,тренер Јованић Марко

Updated: 11. септембра 2017. — 08:11
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media