НОВИ ПОРАЗ БАЧКЕ! Војводина – Бачка 1-0

Војводина – Бачка 1-0 (0-0)

Стадион: Карађорђе

Гледалаца: 2000

Главни судија: Симовић Новак (Ловћенац)

Помоћници: Поточанин Дејан (Вршац) Бељин Горан (Бела Црква)

Стрелци: Малбашић у 83. мин

Жути картони : Бурековић (Војводина) Макарић (Бачка)

Црвени картон: Макарић (други жути картон)

ФК Војводина: Роцков – Лакићевић, Планић, Алвеш, Бурековић – Вукасовић – Бемпах (од 46. Михајловић), Јованчић (од 78. Нешковић), Месаровић (од 62. Зличић), Суботић – Малбашић.

ОФК Бачка: Лучић – Николић, Варга, Илић, Сљепчевић – Швоња, Мицић, Макарић, Ђорић (од 46. Ивковић) – Тривуновић (од 60. Чековић), Луковић.

Лепо је вечерас било бити на стадиону Карађорђе, где се могао видети један одличан меч.

Иако је у најави меча Војводина престављена као апсолутни фаворит за освајање сва три бода, гости из Бачке Паланке су боље ушли у меч и у уводним тренуцима меча били бољи ривал на терену где су преко брзоногих Луковића и Мићића задавали проблеме дефанзивцима новосађана, што је јасан показатељ оппредељења гостију да на Карађорђу играју одважно и чврсто и да из полуконтри и контри угрожавају гол „Старе Даме“ из Српске Атине.

Прву шансу на утакмици створили су гости у 9. мин када је Луковић са десетак метара шаље лопту преко гола Емила Роцкова, чувара мреже Новосађана.

Домаћин је припретио у 27. минуту преко Овусуа после одличне дуге лопте Малбашића по дијагонали, али је шут тамнопутог играча Воше завршио у спољњњм делу мреже Лучићевог гола.

Најбоља шанса у првих 45. минута виђена је у 36. минуту када је млађани Суботић одлично шутирао али је голман Бачке Лучић бравурозно интервенисао и сачувао своју мрежу. Домаћи су припретили и у 43. минуту после корнера са леве стране, Вуксановић је одлично скочио, шутирао главом али преко гола гостију из Бачке Паланке.

На одмор се отишло најнепоппуларнијим резултатом 0-0.

У других 45. мин, тачније у 58. мин први прете Новосађани. Шут Суботића са дистанце одлази поред десне стативе Лучића. У наставку меча није се ништа дешавало до 79. минута када су домаћи тражили једанаестерац после гужве у казненом простору гостију, тражећи играње руком.

Ипак у 83. мин Војводина долази до вођства. Малбашић је после једне добре акције домаћина са 11 метара спровео лопту у мрежу.

Вредно помена је шанса Малбашића у 88. мин као и искључење тренера домаћих Ванића после учесталих приговора главном арбитру Симовићу.

На крају победа фаворизованих домаћина минималним резултатом 1-0 , иако мора се признати да гости из Бачке Паланке уопште нису били у подређеном положају. Jедноставно спортска срећа је превагнула на тас Војводине за минималну победу домаћина. 

Updated: 6. августа 2017. — 00:33
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media