Кристијан Жупић најмлађи дебитант голман у историји Супер лиге Србије

Кристијан Жупић фудбал је почео да тренира са 6 година и већ у том узрасту одлучан је био у својој намери да његова улога у тиму буде на позицији голмана.

У летњем периоду 2016.године, током припрема прикљуцен је првом тиму ФК “ Пролетер “ Нови Сад, као резервни голман 1. тима.

Дебитовао је на једној пријатељској утакмици, а на две утакмице је био у званичном протоколу, као резерва.

У исто време брани и за своју дугогодишњу екипу као 1. голман омладинаца ФК “ Пролетер „, момака две године старијих од њега.

У Зимском прелазном року 2017.године прелази у Бачку из Бацке Паланке као 3. голман 1. тима и као 1. голман омладинаца ОФК „Бачка“.

На првенственој фудбалској утакмици 37. кола Супер лиге Србије одигране дана 21.05.2107. у Суботици између ФК “ Спартак “ и ОФК “ Бацка “ Кристијан је дебитова са 16 година као најмлађи голман дебитант у историји Супер лиге Србије.

На још неколико првенствених фудбалских утакмица Супер лиге Србије Кристијан је био у званичном службеном протоколу као 2. голман 1. тима ОФК “ Бачка „. 

Током своје досадашње фудбалске каријере више пута се усавршавао у иностранству, у фудбалским и голманским Академијама престижних клубова као што су АЦ Милан, ФЦ Јувентус , ФЦ Емполи, ФЦ Виртус Ентелла

Млади Жупић је данас у ФСВ добио признање за најмлађег дебитанта голмана у историји Супер лиге Србије.

Updated: 20. децембра 2017. — 18:10
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media