КОСТА БЈЕДОВ: Наш задатак је прво да створимо здраве личности и подигнемо ниво рада на највиши ниво

Крајем новембра месеца, управа клуба ОФК БАЧКЕ је одлучила да на место директора своје Oмладинске школе постави Косту Бједова човека који је имао богату фудбалску каријеру и као играч и сад као фудбалски стручњак, који је своју тренерску каријеру отпочео управо радећи с млађим категоријама.

Доведен је јер клуб жели да се појача на стручном пољу и модернизује рад у Омладинској школи Бачке.

У наставку погледајте један краћи интервју са Бједов Костом

Бачка: Коста, нови сте на позицији директора Омладинске школе, какви су вам први утисци?

Коста Бједов: Драго ми је да сам дошао у један клуб као што је ОФК Бачка, клуб који има своју историју и који тренутно бележи одличне резултате у Супер лиги Србије. Људи око клуба и у самом клубу воле свој клуб , права породична атмосфера. Позитивно сам изненађен са организацијом клуба, подељен је посао и свако има одговороност за свој сектор.

Бачка: Какво је тренутно стање Омладиснке школе?

Коста Бједов: После првих месец дана проведених у клубу могу да кажем да сам задовољан са Омладинском школом. Имамо 130 дечака у Омладинској школи. Има доста простора за напредак и на мени је да са тренерима Омладинске школе учиним све како би деци обезбедили боље и квалитетније услове за рад.

Бачка: Како си замислио, тј на који начин би требало да функционише и шта ћес ново увести у сам рад у академији?

Коста Бједов: Наш задатак је прво да створимо здраве личности, подигнемо ниво рада на највиши ниво. Тестирање и индивидуални рад са играчима за које тренери одлуче да је потребно. Учешће на турнирима како домаћим тако и иностраним и организација истих у Бачкој Паланци. Учешће тренера на стручним скуповима. Поред тога Академија ће обезбедити стручно-педагошки рад са децом уз препоручене програме ФС Србије.

Бачка: ХоЋе ли се академија ОФК Бачке појачати са стручним кадром?

Коста Бједов: Тренутно се још упознајем са тренерима, задовољан сам са резултатима које имамо и са њиховим радом. Омладинци и пионири су нам први у лиги, треба напоменути да омладинци имају све победе што је феноменалан резултат.Како се буде повећавао број деце морамо повећавати број тренера у академији тј тражити нове.

Бачка: Да ли ће се и даље радити на омасовљавању чланова?

Коста Бједов: Наравно, мислим да треба упоредо да се бавимо масовншћу у академији и што квалитетнијем раду са играчима .Имамо одличне услове за рад, вестачки терен, хала, теретана, задовољне тренере који раде са децом и сваки дан нам се повећава бројно стање.

Бачка: Млади сте, каква су ваша искуства у раду у фудбалу и са децом?

Коста Бједов: Да. Имам 31 годину играо сам у Словачкој, Кини, Италији, Малти и још увек би могао да играм активно фудбал али сам морао да прекинем због повреда колена. Радио сам у словачком суперлигашу Фц Вион Злате Моравце. То је клуб који је на приближном нивоу као наша Бачка. Овим путем би се захвалио првом човеку клуба Марјану Рнићу на указаном поверењу и позиву да дођем и будем део клуба, директорима Милету Тешићу и Лазару Вјештици и шефу Звездану Милошевићу што су подржали ту идеју и што данас функционишемо сви као један.

Бачка: Шта ће бити основни циљ академије Бачке под вођством Косте Бједова?

Коста Бједов: Драго ми је да се моји циљеви поклапају са циљем управе и да размишљамо у истом правцу како да се развија клуб и омладинска школа. Желимо да играмо у најачим такмичењима за све узрасте и да из нашег рада правимо појединце који ће конкурисати за први тим. Омладицни су нам тренутно најближи да уђу у омладинску лигу Србије и неки играчи могу да очекују награду у виду позива да се прикључе првом тиму. Желимо да правимо новоог Ђорића, Трифуновића, Швоњу, Мићића, Јеврића итд. И да првом тиму дамо што више играча који ће бити професионалци и са којима ће мој тим тренера и ја да се поносимо.

Бачка: Коста, у име клуба и навијача желимо Вама и Вашој породици срећну и успешну Нову Годину и Божицне празнике.

Коста Бједов: Хвала пуно! Такође свим запосленим у клубу и нашим навијачима желим срећну и успешну Нову Годину и Божићне празнике.

Updated: 29. децембра 2017. — 11:17
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media