КНЕЖЕВИЋ: Могу бити поносан на резултат у протекле три године!

Већ неколико сезона ОФК Бачка има одличне чуваре мреже који су, може се слободно рећи заштитни знак Бачкопаланачког суперлигаша.

Политика клуба је таква да у Бачку долазе млади, перспективни, али недовољно афирмисани голмани. Човек који је задужен за рад са голманима у редовима „Плавих“ је неко ко је стручан, професионалан и врло студиозан у раду, те одута не чуди што Бачка из сезоне у сезону има одличне голмане који кроз читаву сезону држе константну форму и из утакмице у утакмицу пружају одличне партије.

Стеван Кнежевић, човек задужен за селектирање и рад са голманима у ОФК Бачкој нам је изашао у сусрет и у пар реченица образложио како се у Бачкој ради са голманима.

– У 15 година дугој трнерској каријери при чему сам радио у 7 клубова ( Српска, Прва и Супер лига) мислим да су најплодоносније последње три у ОФК Бачкој из Бачке Паланке. – рекао је Кнежевић на почетку разговора и наставио

– Два су показатеља којима се водим у оваквој тврдњи. Први је клупски успех, улазак у Супер лигу и опстанак у истој у првој сезони. Други показатељ везан је за струку и тиче се развоја младих голмана. Наиме, познат је став клупског руководства да се у не баш лаком такмичењу покуша што више указати шанса младим играчима па тако и голманима. У тој идеји сам узео практичан удео како у селектовању тако и у тренирању голмана за ОФК Бачку. – појашњава Кнежевић

– Могу бити поносан на резултат по том питању јер се десио мислим и преседан у историји Супер лиге Србије да у истој сезони у једном клубу бране три голмана и сва тројица наставе иностране каријере (Манојловић, Чупић, Коновалов). Морам напоменути да је допринос опстанку у пеошлој сезони дао и Милош Степандић – наводи тренер голмана Бачке.

– И садашња ситуација је обећавајућа јер су у нашем погону три млада голмана: Јеврић Немања, Лучић Иван и Жупић Кристијан. Јеврић може се рећи полако постаје ослонац екипе, репрезентативац У-21 Србије . Лучић је у четири наступа доказао високе вредности, а о голобрадом Жупићу тек очекујем да се чује, ма да је и он омирисао суперлигашки барут још прошле сезоне у Суботици.

– Као тренер и као човек захвалан сам како клубу тако и њиховим родитељима и претходним тренерима што уопште имам такве ученике – закључује Стеван Кнежевић на крају разговора.

Updated: 27. децембра 2017. — 07:03
Copyright © 2015 - 2017 ОФК Бачка званични портал. Сва права задржана. Powered by MSD Media